Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Bottas nem úszta meg a tavalyi gyengébb szereplést veszteség nélkül

Valteri Bottas a tavalyi Forma-1-es világbajnokságon csak az ötödik helyen végzett az összetett versenyben. Csapattársa a brit Lewis Hamilton teljesen elhalványította az északi csillagot. Bottasnak még a futamgyőzelem sem jött össze a világbajnok autóval, azonban azt el kell ismerni, hogy az orosz nagydíjon csapatutasítás miatt került a második helyre.

Annyira nem tetszett az egyik személyes szponzorának Valteri teljesítménye, hogy egész egyszerűen felbontotta a szponzorációs szerződést a finnel. A cég neve Wihuri, és erről az Ilta Sanomat finn újság közölt egy cikket. Bottast gyakorlatilag a Wihuri segítette a Mercedes istállóhoz, és már tavaly szeptemberben elhatározták, hogy kiszállnak a pilóta támogatói közül. Toto Wolf a Mercedes csapatfőnöke és Bottas menedzsere elismerte, hogy a Wihuri pénze is kellett a Mercis kontraktushoz. Bottasnak nagyot kell villantania 2019-ben, ha a stuttgarti autóval akar versenyezni, mert Wolf az autó nélkül maradt Mercedes által támogatott Oconnal képzeli el a 2020-as évet. Hajrá Valteri!

Képtalálat a következőre: „bottas wihuri”
Fotó:Yle

A Wihuri igazgatója így nyilatkozott az ügyről:

„Az egész elkeserítő. Részben nem az ő hibája volt, a helyzetek és a technikai hibák is beleszóltak, de úgy gondolom, az év vége felé elég gyenge volt – vélte Wihuri. – Mindent összevetve, nehéz eset Hamilton csapattársának lenni, de Valtterit sokan mások is megverték, és csak az 5. lett az összetettben. Ez elég gyenge eredmény”

Fel