Kézilabda

Botrány tört ki a Nemzetközi Kézilabda Szövetségben

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség egyiptomi elnöke, Hasszan Musztafa most már a bíróküldésbe is beleavatkozna. Lépései nyomán az IHF bíróbizottságának spanyol elnöke, Ramón Gallego távozik a szervezetből. Az ügy jóval túlmutat egy sportág házon belüli purparléján.-írta meg az origo.hu

Az egyiptomi Hasszan Musztafát jelen pillanatban a világ legkorruptabb sportvezetőjeként tartják számon. Ámokfutásairól mi is is sokat írtunk. Most itt van a legújabb balhé: a spanyol Ramón Gallego (korábban kiváló bíró volt) távozni készül az IHF-től. 

A spanyol sportvezető az IHF végrehajtó bizottságának írt levelet és ebben mondott fel. Musztafáról azt írta, az egyiptomi úgy bánt vele, mint egy gyerekkel, nem becsülte meg a 40 éves munkáját.Gallegót felháborította, hogy Musztafa szerint a skandináv nemzetek játékvezetői kedveznek más skandináv csapatoknak a világversenyeken, ezért az elnök felvetette, hogy a jövőben senki sem vezethet meccset a régiójában levő ország válogatottjának.Gallego kiemelte, ez sehol nincs leírva szabályként az IHF-ben, csak Musztafa találta ki.Musztafát a januári egyiptomi vb-n a norvég bírók ténykedése borította ki, hazája válogatottja ugyanis egy góllal alulmaradt a svédekkel szemben a csoportkörben. Gallego elmondta, az egyiptomi ekkor hozta fel neki először az ötletét.

Az utolsó csepp az volt a pohárban Gallegónál, hogy elvették tőle az olimpiai torna koordinálását. A dán TV2 kiemeli, a spanyol sportvezető távozása azért lenne érzékeny veszteség az IHF-nek, mert Gallego legalább 25 futó projektnek meghatározó szervezője.

Fel