Labdarúgás

Bologna: Mihajlovic edzőnek leukémiája van, de marad a padon – nyilatkozat

A Bologna edzője elmondta, hogy a betegség felfedezésével nem adja fel a kispadot: „Küzdök, nem adom fel. Megnyerem ezt a kihívást a családom és mindazok számára, akik szeretnek engem.”

„Mindent világosan elmagyarázok, elmondom az igazságot, mert nem szeretném, ha az emberek spekulálnának – kezdte Mihajlovics a sajtótájékoztatót. – Lázas voltam, az orvos megpróbált hinni nekem, de tudta, nem akadályozhat meg abban, hogy elkezdjem a csapattal a felkészülést. Aztán további teszteknek vetettek alá, melyek leukémiát mutattak ki.”

Fotó: Twitter

„Óriási csapásként ért a hír. Napokon át sírtam, lepörgött a szemem előtt az egész életem. De ezek nem a félelem könnyei. Állok elébe a harcnak és a kórházi kezeléseknek. Agresszív a betegség, de legyőzhető. Egy konferenciahívás keretein belül a játékosoknak is elmagyaráztam a helyzetet, természetesen akkor is elpityeregtem magam. Azt mondtam nekik, hogy támadnunk kell és nyerni. Ha csak védekezni próbálunk, azon nyomban levernek minket. A rám váró harcban is ezt a taktikát fogom alkalmazni, és nem kételkedem benne, hogy meg is nyerem majd ezt a csatát” – folytatta a szerb szakember.

Bologna

„Nem szeretem azokat az embereket, akik sajnálatból kezdenek el sírni miattam. Senki ne sajnáljon engem. Jól vagyok. Fogadni mernék veletek, hogy azt gondoltátok, az utolsók között vagyok, aki valaha megbetegedhet. Edzettem, erős vagyok, nagy vagyok. A február 28-i teszteken még minden rendben volt. Májusig mindennap edzettem, futballoztam, szörföztem, utaztam, és nem éreztem fáradságot és fájdalmat sem. Édesapám rákban halt meg, így rendszeresen vizsgálatokon esek át. Ha a mostani teszteket nem végezzük el, még egy évig semmi jelét nem mutattam volna a betegségnek.”

Forrás: Corriere dello Sport, NSO

Fel