Labdarúgás

Bőle Lukács a Honvédban folytatja

Az OTP Bank Ligában tizedik helyezett Budapest Honvédban folytatja pályafutását Bőle Lukács. A kispesti klub tájékoztatása szerint a 30 éves támadó középpályás másfél éves szerződést írt alá hosszabbítási opcióval.

Lukács személyében egy kreatív, gyors, több poszton is bevethető játékossal erősödtünk, aki sokat fog tudni segíteni nekünk a sűrű tavaszi program során” – idézi a Honvéd honlapja Kun Gábor ügyvezetőt.

A Marcaliban, majd az MTK-ban nevelkedő Bőle Lukács a Kaposvár, a Ferencváros és a Zalaegerszeg színeiben szerepelt az NB I-ben, ahol eddig kereken száz mérkőzést játszott: 9 gólt szerzett, míg mellette 17 gólpasszt adott, s kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát. Három évet töltött a román CSMS Iasi együttesében, 61 első osztályú találkozón 10 gól és 9 assziszt volt a mérlege. A Ferencváros és az Iasi mezében 9 Európa-liga-mérkőzésen is szerepelt.

Boldog vagyok, hogy végre eldőlt a sorsom, nehéz időszakon vagyok túl, de rendkívül motiválnak érzem magam, bizakodó vagyok a kispesti időszakommal kapcsolatban – mondta Bőle Lukács. – Szeretném stabil kezdőjátékosként segíteni a Honvédot, hogy sikeresek legyünk, itt az ideje, hogy a csapat ebben a szezonban is olyan pozícióban zárjon, amit megérdemel, és bízom benne, hogy ehhez hozzá tudok járulni a teljesítménnyel!”

Bőle Lukács és a Ferencváros októberben, a nyári átigazolási határidő után bontott szerződést közös megegyezéssel, így a futballista ősszel nem szerződhetett másik klubhoz.

Fel