Kézilabda

Bodó szombaton talán játszhat, Balogh Zsolt vissza akar térni

Bodó Richárd a tegnapi Svédország elleni utolsó csoportmérkőzésen az első félidőben egy lövés után rosszul fogott talajt, mert a védő lábfejére érkezve kifordult a bokája. Balogh Zsolt még Katar ellen sérült meg szintén a bokáján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Bodó Richárd kezelést kap a svédek ellen megsérült bokájára, de Erdélyi Gábor csapatorvos szerint a megrándult boka stabil, és a Szeged balátlövője várhatóan pályára léphet szombaton Dánia ellen.

Szegedi klubtársa, Balogh Zsolt még a Katar elleni csoportmeccsen szenvedett bokasérülést, amely után kihagyni kényszerült az Egyiptom és Svédország elleni mérkőzést, és hazautazott kezeltetni magát.

Csütörtökön így beszélt Balogh Zsolt a sérült lábáról, úgy érzi, hogy sokat javult már a sérült bokája, de még nem érzi magát százszázalékos állapotban. „Mindent megteszünk, gyakorlatilag az egész napom arról szól, hogy terápiáról terápiára járok. Mindent bevetünk, amit csak tudunk, hogy minél gyorsabban rendbe jöjjön a lábam.”

Fotó:MTI

A jobbátlövő továbbra is lát rá esélyt arra, és nagyon reméli, hogy vissza tud térni a vb-re, azonban egyelőre nem tudja, erre mikor kerülhet sor. „Egy hátizsákkal a hátamon jöttem el Koppenhágából, az összes maradék cuccom ott maradt, úgyhogy szeretnék majd visszatérni.”

A Balogh család gyermekük születését várja, és ez a rossz történés miatt legalább ott lehet feleségével a szülésnél. A párjával hivatalosan péntekre vannak kiírva, így nagyon reméli, ha már így alakult a sorsa, legalább biztosan ott lehet a kislánya születésénél.

A mieink szombaton Dániával játsszák első meccsüket a II-es számú középdöntős csoportban, majd Tunéziával és Norvégiával csapnak össze.

Fel