Európa Liga

BL-selejtező – A Ferencvárosnak könnyebb lehet a második kör

A Ferencváros labdarúgócsapata a második fordulóban könnyebbnek tűnő ellenféllel találkozik a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mint az első körben a Ludogorec volt.

Meccs

    A máltai Valletta története során egy idényben még sosem nyert két párharcot az európai kupaporondon, azaz egyszer sem jutott el a selejtező harmadik fordulójáig, míg a zöld-fehérek előző, bolgár riválisa az elmúlt öt évben kétszer a BL, kétszer pedig az Európa-liga főtábláján szerepelhetett.
    A magyar bajnok viszont meggyőző játékkal, kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel lépett túl az esélyesebbnek tartott riválison, amivel 15 év után nyert párharcot a legrangosabb kupasorozatban. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a klub három évvel meghosszabbította Szerhij Rebrov vezetőedző szerződését.

FTC


     A Ferencváros soron következő ellenfele két döntetlennel, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal ejtette ki a luxemburgi Dudelange csapatát a selejtező első fordulójában.
    A múlt is egyértelműen a magyaroknak kedvez, ugyanis az FTC története során háromszor találkozott máltai csapattal: 1972-ben a Florianát 6-1-es összesítéssel múlta felül a KEK-ben, 2003-ban a Birkirkarát kettős sikerrel, 6-0-s összesítéssel búcsúztatta az UEFA Kupában, 2014-ben a Sliema Wandererst pedig 3-2-vel verte ki az El-ben. A Valletta kétszer csapott össze magyar együttessel, a Haladás 1975-ben 8-1-re bizonyult jobbnak a KEK-ben, míg a Budapest Honvéd 1980-ban kettős győzelemmel, 11-0-val lépett túl ellenfelén a BEK-ben.

Valletta
    A párharc rendkívül fontos, mivel a továbbjutóra biztosan két további kör vár a nemzetközi porondon, amelyből ha egyet megnyer, akkor az El-ben, ha mindkettőt, akkor a BL-ben lesz főtáblás.
    A Ferencváros-Valletta első felvonását szerdán 20 órától a Groupama Arénában rendezik, a visszavágóra jövő kedden a szigetországban kerül sor.

Fel