Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája: Az Ajax megállíthatatlan, megverték a Spurs-t is idegenben

Az Ajax csapata a Tottenham gárdájához látogatott a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A londoni csúcsmeccsen ott folytatta a holland alakulat ahol a Juventus ellen abbahagyta, és nagyon nyitottan és kombinatívan futballozva újabb idegenbeli BL sikert értek el.

Meccs

A holland csapat minden tekintetben az angolok felé kerekedett, és Van de Beek révén megérdemelten szerezték meg a győzelmet is. A Tottenham csapatának igazán nagy gólhelyzete nem is volt, és el kell mondani, hogy nagyon hiányzott Son és Harry Kane játéka is. Llorente nem igazán tudta felvenni az Ajax sikerre éhes védőivel a harcot, és Dele Ali is elég gyenge napot fogott ki.

Fotó: Twitter

A meccs első félidejében tovább bővült a Spurs sérült listája, mert Vertonghen egy Ajax kapu előtti felugrás után vérző orral, és szájjal hagyta el a játékteret. Hiába próbált visszaállni remek sportemberhez méltóan, de hamar be kellett látnia, hogy ez egy komolyabb trauma lett, és fel kell ezt ma adni. Majdnem összeesett a belga, úgy kellett letámogatni.

Stat

Az Ajax ezzel a sikerrel óriásit lépett a döntőbe jutás felé, nincs még lefutva ez a párharc, mert a visszavágón akár a Tottenham is felülkerekedhet, de ahhoz nagyot kell előrelépnie az angoloknak támadójátékban.

Fotó: Twitter

Erikssen szinte észrevétlen volt az egész meccs alatt, nem tudta jól szervezni ma a játékot, vagy inkább jól semlegesítették a hollandok. Jövő héten az amszterdami visszavágón már Son is pályára léphet, ami javíthat a londoniak esélyein.

Csapatok

Kommentár

Fel