Bajnokok Ligája

BL döntő – A Liverpool a győztes, Klopp a csúcson

Madridban a Wanda Metropolitanoban mérkőzött meg egymással a Tottenham és a Liverpool csapata az idei Bajnokok Ligája trófeáért. A mérkőzésre gyakorlatilag az összes ász felépült, mindkét angol alakulat a legjobb felállásban indult harcba a kupáért. A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak a szombaton autóbalesetben elhunyt José Antonio Reyes emlékére.

Fotó: Twitter

Meccs

Fotó: Twitter

Csapatok

A mérkőzés első percében rögtön 11-hez jutott a Liverpool csapata, Sisokko stoppolt le egy labdát a 16-oson belül a jobb kezével, amiért a játékvezető azonnal 11-est ítélt. A jó irányban mozduló Loris keze fölött vágódott a hálóba a labda, amelyet Mohamed Salah indított útjára. Ezzel rögtön a mérkőzés legelején megszerezte a vezetést a Pool. A Totthenham átvette az első félidő 10. percétől a meccs irányítását, és nagyon tetszetős támadásokat vezettek, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A kóreai Son-nak több veszélyes beindulása és elfutása is volt, azonban kaput elérő lövéssel mindössze egyszer tudott próbálkozni a Spurs. A labdabirtoklás aránya 63% – 37% volt a hátrányban focizó csapat javára. Ez a statisztikai mutató is alátámasztja, hogy a Tottenham mindent elkövetett az egyenlítésért az első félidőben.

Idővonal

Fotó: Twitter

A 20. perc környékén egy érdekes közjáték zavarta meg a meccset, egy hiányos öltözetű szőke hölgy jutott be valahogy a pályára, akit több biztonsági őr próbált elkapni, végül csak a kezdőkörben sikerült ezt végrehajtaniuk, ami után közrefogták és lekísérték a pályáról.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, sportoló emberek és túra/szabadtéri
Fotó: Facebook

Hihetetlen, hogy ilyen biztonsági intézkedések mellett minként tudott “pályára lépni” valamelyik csapat 12. játékosa. Van Dijk jól takarított a Liverool kapuja előtt, és jól irányította a védelmet.

Fotó: Twitter

A mérkőzés második félidejében a Spurs mindent elkövetett az egyenlítésért, de ez nem sikerült nekik. Sok helyzetet ki tudtak alakítani, azonban a gólszerzés ma nem sikerült nekik. A Liverpool okosan visszaállt és kontrákkal több veszélyes szituációt is ki tudott alakítani. A mérkőzés végén a fáradt Tottenham nem tudott már a védekezésre is megfelelően figyelni, és Origi csereként beállva ( Firmino helyére) a csata 87. percében egy kapu előtti kavarodásból szép gólt lőtt, a Spurs kapujának bal oldalába.

Fotó: Twitter

Ezzel a győzelemmel a Liverpool megszerezte a hatodik BL győzelmét, Pochettino mester pedig elveszítette az első döntőjét.

Fotó: Twitter

Kommentár

Fel