Rajtrács

Binotto: Minden kanyarban lassúak vagyunk

A 2019-es Forma 1-es Világbajnokságot a Mercedes csapata négy kettős győzelemmel kezdte. A Ferrarival folytatott harc a világbajnoki címért már a szezon elején eldőlni látszik.

A Scuderia már Azerbajdzsánban is egy új aerodinamikai csomagot vetett be, azonban komolyabb eredményt nem hozott nekik. Ezen felül egy továbbfejlesztett erőforrásrendszerrel próbálkoztak a Spanyol Nagydíjon, amihez a Shell egy vadonatúj kenőanyagot is prezentált. Hiába voltak ezek a fejlesztések a Ferrari nem tudott érdemben harcolni a Mercedessel, ráadásul még a Honda motoros RedBull pilóta Max Verstappen is előttük végzett.

Fotó: Twitter

“Nagyon csalódottak vagyunk a versenyen mutatott teljesítményünk miatt és az eredményekkel egyáltalán nem vagyunk elégedettek. Aerodinamikai fejlesztésekkel és frissített motorral készültünk erre a hétvégére, igazából arra számítottunk, hogy harcban leszünk a győzelemért.” – mondta Mattia Binotto a Ferrari csapatfőnöke

Fotó: Twitter

“Azt kell hogy mondjuk a fejlesztéseink nagyon jól működtek, a motorerő és az egyenesekben mutatott végsebességünk területén nagyon jól állunk. Ám szembesültünk autónk gyengeségeivel is, amelyek ezen a kifejezetten aero pályának számító katalán aszfaltcsíkon nagyon kidomborodtak. A kanyarokban vesztünk rengetek időt és nem kifejezetten az utolsó szektorban hanem elmondhatjuk minden egyes kanyarban lassúak vagyunk. Ráadásul a kocsi alul kormányzott, és ez nem a leszorító erő hiánya, ez annál sokkal bonyolultabb. Ezt ki kell elemeznünk és meg kell értenünk, azonban még túl korai bármit is kijelenteni az idei kocsiról, adnunk kell időt magunknak hogy rájöjjünk mivel is van a probléma. A leszorító erővel, az egyensúllyal vagy talán az egész autó koncepciójával. – nyilatkozott igen őszintén Binotto

Fotó: Twitter

A Ferrari hátránya már 96 pont a konstruktőri Vb-n és következik a Monaco-i városi pálya, ahol pont az egyensúly a legfontosabb az autó gyorsaságát tekintve. Az olaszok német pilótája Sebastian Vettel nem sok jóra számít a versennyel kapcsolatban.

“Monaco-ban sok az alacsonyabb sebességű kanyar és mi ezekben veszítünk a legtöbb időt.”

The post Binotto: Minden kanyarban lassúak vagyunk appeared first on Rajtrács.

Fel