Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Binotto: Ausztrália nem mutatta meg a 2019-es Ferrari igazi potenciálját

Az ausztrál versenyen egy kicsit leszerepelt a Scuderia. Vettel tempója nagyon elmaradt a riválisoktól. A futamgyőztes Bottas majdnem egy percet vert Vettelre. A Red Bull-os Verstappen is sokkal jobban teljesített mint a vörösök.

Mattia Binotto a Ferrari technikai és csapatfőnöke úgy gondolja, hogy nem tudták megmutatni az igazi arcát az idei kocsijuknak.Barcelonában úgy tűnt, hogy a Ferrari előnyben lehet, de erre igazából senki nem számolt, hogy ekkora fölénnyel elveri a Mercedes az olaszokat.

Fotó: Formula1

„A feltételek itt minden bizonnyal sokban különböznek Barcelonától,” mondta Binotto. – Ez a pálya nagyon puklis és sokkal szélsőségesebb, valamint különböznek a hőmérsékleti és időjárási viszonyok. Tehát minden bizonnyal külső tényezők befolyásolhatták az autó teljesítményét.

„Nem találtuk meg a megfelelő beállításokat és a megfelelő egyensúlyt az autóban. Még nincs teljesen megértve az új csomag. Valami, amit meg kell próbálnunk megérteni. Az egyik dolog, amit ezen a hétvégén megtapasztaltunk az az, hogy nem tudtuk kihozni az autóból az igazi potenciált.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a teljesítmény minden bizonnyal jóval több, csak nem tudtuk kihasználni a hétvégén.”

Fel