Rajtrács

Bernie Ecclestone különleges tanácsa Vettelnek a váltásról

A tegnapi bejelentés miszerint Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja a Ferrari csapatát és helyére új versenyző érkezik, elindította a találgatásokat, hogy ki érkezik a német pilóta utódaként, valamint, hogy Vettel hová szerződhet a jövőben. Bernie Ecclestone a Forma-1 korábbi tejhatalmú ura is megszólalt Seb jövőjével kapcsolatban.

Ezzel kapcsolatban megszólalt Toto Wolff is, aki úgy nyilatkozott, hogy egy Mercedes istálló nem hagyhatja figyelmen kívül azt, ha egy négyszeres világbajnok pilóta szabaddá válik a piacon, különösen ha német versenyzőről van szó.

Bernie aki jó barátságot ápol Vettellel érdekes perspektívát vázolt kedvencének. „Őszintén szólva, véleményem szerint Vettelnek nem szabadna a jelenlegi legjobb csapatba szerződnie – mondta Ecclestone, amelyet a német Bild magazin rögzített -, de persze nem tudom, hogy elfogadja-e ezt a forgatókönyvet. Beleegyezhetne abba, hogy ideiglenesen csökkentse a szintet azzal a céllal, hogy valami fontosat építsen fel egy jelenleg nem top szintű csapatban, azzal a céllal hogy az az istálló visszakerüljön újra a csúcsra “. – ezzel a megközelítéssel Vettelt inkább a Renault autójában látná szívesebben a jó öreg Bernie.

Bernie Ecclestone pays a visit to Sebastian Vettel in the Red Bull ...
Fotó: ESPN

Ecclestone jól rámutat arra, hogy ez a választás lehetővé teheti Vettel számára azt az élményt, hogy újból élje meg azt a kalandot, amelyet a Red Bullban már egyszer átélt, és 2010 és 2013 között négyszeres világbajnok lett: „Nem látok sok okot arra, hogy a Mercedes esetleges ajánlatát elfogadja, éppen ellenkezőleg, jobban teszi ha egy másodszintű csapatnak vezet a jövőben. Egy lépéssel hátralépve átélheti ezeket az érzéseket újra, és felépíthet valami újat mint régen a Red Bullban, amely ösztönözni fogja őt. “- fejezte be Bernie.

The post Bernie Ecclestone különleges tanácsa Vettelnek a váltásról appeared first on Rajtrács.

Fel