Connect with us

Kézilabda

Bent Dahl: a Siófok KC lesz ismét a kihívó

Bent Dahl: a Siófok KC lesz ismét a kihívó


A Siófok KC női kézilabda-csapata ismét a kihívó lesz a magyar bajnokságban – mondta a klub vezetőedzője szerdán az MTI-nek, hozzátéve, hogy hat új játékossal erősítették meg a keretet.

    Bent Dahl, aki július 1. óta irányítja a 2019/2020-as – a koronavírus-járvány miatt berekesztett – bajnokság második, Bajnokok Ligája-indulást érő helyén álló együttest, a csapat szerdai, sajtónyilvános edzése előtt hozzátette: “kicsit dühítő volt” számukra az európai szövetség (EHF) döntése, amely szerint a klub nem indulhat a BL-ben, de aztán hamar túltették magukat ezen.


    “Motiváltak vagyunk az új helyzetben, továbbra is mi vagyunk Magyarország harmadik csapata, a kihívók, a magyar bajnokságban és az EHF Kupában szeretnénk a legjobb eredményt elérni” – fogalmazott.


    A szakember elmondta: a keret tagjai a fizikai tesztek eredményei alapján különböző kondícióban érkeztek vissza, mivel Franciaországban és Spanyolországban a járvány következtében hozott szigorú szabályok miatt nem tudtak edzeni, miközben a skandináv játékosoknak erre több lehetőségük volt.


    A hat új kerettagról azt mondta, reméli, új energiát hoznak a csapatba. Siófokra igazolt az Érd két válogatott játékosa, Kiss Nikolett jobbátlövő és Tóth Gabriella irányító, az érkezők között van Tamara Horacek francia válogatott irányító, a Bietigheimből Laura van der Heijden, az FTC-ből a holland beálló, Danick Snelder, valamint a norvég Silje Solberg helyére Dinah Eckerle kapus.


    Távozott az együttestől többek közt a szerb jobbátlövő, Andela Janjusevic, a balátlövő poszton játszó Andrea Kobetic viszont meghosszabbította szerződését.


    “Amikor új játékosokat hozunk, azt nézzük, hogy mi az a kicsi, ami hiányzik a csapatból. Örülök, hogy magyar válogatottakat igazoltunk, a külföldi kézilabdázóink pedig kivétel nélkül magas szinten játszanak” – mondta Dahl. Megjegyezte: szakmailag nem tervez változást a csapatjátékban, a különbséget az új játékosok minősége fogja jelenteni.


    A Siófok júliusban és augusztusban hét felkészülési mérkőzést játszik, a bajnokságban elsőként szeptember 6-án az Érdet fogadja.

Fotó: Siófok KC
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda