Rajtrács

Belga Nagydíj – Verstappen nyerte az el sem indított futamot

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, amelyet a heves esőzés és az erős szél miatt el sem tudtak indítani.

    A 23 éves pilótának ez az idei hatodik, és pályafutása 16. futamgyőzelme.
    Verstappen mögött George Russell, a Williams brit versenyzője lett a második, míg honfitársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) a harmadik.


    A verseny a heves esőzés és az erős szél miatt nem rajtolhatott el 15 órakor, 25 perccel később pedig a mezőny két kört tett meg a biztonsági autó mögött, majd a versenybíróság piros zászlóval félbeszakította az eseményt.


    Csaknem három és fél órás várakozást követően 18:17 órakor újfent kigurultak a versenyautók a pályára a safety car mögött, de két kör után ismét visszatértek a boxutcába, mert megint piros zászlóval leállították a körözést.


    Az újraindításnál ugyanakkor egyórás időhatárt rendeltek el a versenybírók, ennek a leteltét viszont végül nem várták meg, 30 perc után végeredményt hirdettek, mert az időjárás nem javult. A mezőny így gyakorlatilag a rajtsorrendnek megfelelően “ért célba”, az első tíz helyen zárók pedig a helyezésükért járó világbajnoki pontok felét kapták meg.


    A világbajnokság egy hét múlva folytatódik Hollandiában.

Fel