Angol Foci

Beharangozó: Liverpool – Tottenham

Mindkét együttes komoly célokkal vág neki a Premier League hajrájának, a két menedzser beszél arról, mi várható a ma délutáni mérkőzésen.

A Liverpool számára kulcsfontosságú lehet a Tottenham Hotspur elleni rangadó, hiszen a bajnokságot vezető Manchester City a tegnapi napon 2-0-ás sikert ér el a Fulham otthonában. Jürgen Klopp szerint a Premier League utolsó negyedéhez érve az ő feladata, hogy tűzben tartsa játékosait.

„A Tottenham ellen mindig nagyon nehéz jó teljesítményt mutatni. Egységes, jó keretük van, amiért dicséret illeti az ellenfél menedzserét. A válogatott szünet után mindig nehéz megmondani, milyen formát mutatnak a csapatok, egyeseknek ez jól, másoknak rosszul jön.”

„Hinnünk kell magunkban. Jól tudjuk, hogy a játékunk az utóbbi 1-2 hónapban nem változott, de kicsivel eredményesebbnek kell lennünk. Nem szabad elveszteni a motivációt egy gyengébb periódusban. Ha a saját utunkat járjuk, el fogjuk érni a céljainkat” – fogalmazott a német mester.

A másik oldalon Maurizio Pochettino szintén javulást vár csapata formáját illetően. Van is honnan visszakapaszkodni, a Tottenham utoljára február 10-én győzött a bajnokságban.

„Természetesen csalódott voltam az elmúlt hetek rossz eredményei miatt. Néhány dolog nem működött jól a szünet előtt, de átbeszéltük a dolgokat, Remélem a csapatról lekerült némi nyomás és visszatalálunk arra az útra, amire télen léptünk.”

„Ez egy döntő időszak, de nem csak nekünk, ugyanúgy a Liverpoolnak is. Már más célokért küzdünk, nekünk a Bajnokok Ligája kiharcolása a tét. Kész lett végre az új stadionunk, úgy vélem ez a klub egészére nézve egy nagy megnyugvás és egy pozitív töltet lehet.”

A Liverpool – Tottenham rangadó 17:30-kor veszi kezdetét, amelyet a DigiSport élőben közvetít.

Fel