Angol Foci

Beharangozó: Liverpool – Chelsea

A Liverpool számára kulcsfontosságú a győzelem megszerzése, ám a „Kékek” ellen ez hazai pályán 2012-ben sikerült utoljára. 

Jürgen Klopp csapata két pontos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját, ám egy mérkőzéssel többet játszottak a „Vörösök”, így a vesztett pontok tekintetében a rivális Manchester City jobban áll. Amennyiben a holnapi rangadón nem sikerül megszerezniük a három pontot Mohamed Szalahéknak, a manchesteriek komolyabb lépéselőnybe kerülhetnek a trófeáért folytatott versenyben.

Meccs

Könnyű dolga semmiképp nem lesz a Liverpoolnak, a Chelsea ugyanis nem veszteni jár az Anfield Roadra. Egészen 2012 áprilisáig kell visszamenni az időben, hogy hazai sikernek ünnepelhettek a ‘Pool szurkolói a Chelsea elleni párharc során. A londoniak már ebben a szezonban is bevették egyszer a holnapi helyszínt, szeptemberben a Ligakupában diadalmaskodtak 2-1-re.

Gerrard el-, a Liverpool lecsúszott a bajnoki címről a 2014-es mérkőzésen – Kép: Twitter

A számok azonban a Liverpoolt sem hagyják cserben. Klopp legénysége legutóbbi 37 hazai bajnokiján nem talált legyőzőre, ennél történelmük során csupán egyszer sikerült hosszabb sorozatot elérni (1978 februárja és 1980 decembere között 63 veretlenül megvívott mérkőzés).

A Chelsea legutóbbi öt idegenbeli mérkőzését elvesztette a top 6-ba tartozó csapat ellen, amelyből a legutóbbi három következett be az idei szezonban, megdöbbentő 1:11-es gólaránnyal. A „Kékek” ugyanakkor szeretnek kibabrálni az aktuális első helyezettel idegenben, legutóbbi négy ilyen meccsükből hármat nyertek (egyet épp a Liverpool ellen, 2014-ben, amelyet a fenti kép is mutat).

Meccs

Jürgen Klopp nyilatkozatának részlete:

„A ránk nehezedő nyomásról most sem tudok mást mondani, mint amit eddig is mondtam. A szezon előtt azt tűztük ki célul, hogy lépünk egy szintet az előző idényhez képest és ez sikerült. A csapat továbbra is motivált, engem is tűzben tart minden mérkőzés és minden mérkőzésen új kihívásokat támasztunk magunk elé. A hiba olykor benne van, de ha azokon búslakodunk, a következő lehetőségnél is a helytelen irányt választjuk. A Chelsea egy nagyon veszélyes ellenfél. Amikor jó napot fog ki, Eden Hazard a világ legjobbja. Sok olyan kvalitással rendelkezik, ami fontos számomra is a futballban. Ha lehetőséghez jut, akkor szinte lehetetlen megállítani, szóval a feladatunk az, hogy minél kevesebb labdát kapjon.”

Maurizio Sarri nyilatkozatának részlete:

„Tudom milyen kockázattal jár egy mérkőzés a Liverpool ellen. Mindig nehéz ellenük játszani, de a szezon ezen szakaszában nincs könnyű mérkőzés. Ugyanakkor úgy gondolom, ha 100 %-on teljesítünk, bárkit le tudunk győzni. A Liverpool a bajnoki címért küzd, így nagy rajtuk a nyomás, de ez normális és nem hinném, hogy agyonnyomná ez őket.
A legjobb négybe kerüléshez nagyon nagy szükségünk van a pontokra, de úgy látom, megfelelő fizikai és mentális állapotban vagyunk.”

A Liverpool – Chelsea mérkőzés vasárnap 17:30-kor veszi kezdetét, amelyet Magyarországon a Digi Sport 1 közvetít élőben.


Tabella

Fel