Bajnokok Ligája

Beharangozó: Juventus – Ajax

Az amszterdami 1-1-et követően a Juventusnak otthon kell kiharcolnia a továbbjutást, de a hollandok újabb skalpra vadásznak.

Az első mérkőzés parázs csatát hozott, amelyen a játék képe alapján az Ajax állt közelebb a győzelemhez, ám nem sáfárkodott jól helyzeteivel, így az 1-1-es végeredmény a Juventus számára jelent némi előnyt a visszavágóra.

Meccs

A „Zebrák” vezetőedzője, Massimiliano Allegri elmondta, kompromisszumokat kell hoznia a kezdőcsapatot illetően a hiányzók miatt, ami azt a kérdést is felveti, hogy csapatát 4-3-3-as vagy 3-5-2-es hadrendben küldi fel a pályára.

Az olasz szakvezető nem számíthat csapatkapitányára, Giorgio Chiellinire, akinek nem jött helyre vádlisérülése, őt Daniele Rugani helyettesítheti a védelem közepén. Rajta kívül biztosan nem lép pályára Mario Mandzukic, akinek a térdével akadnak gondjai, míg Douglas Costa játéka kérdéses. Jó hír ugyanakkor a torinóiak számára, hogy Emre Can újra játékra kész.

Allegri elmondta, a mai mérkőzésen jóval többet kell mutatnia csapatának, mint az odavágón, ha tovább szeretne jutni.

„Az első mérkőzés eredménye gyakorlatilag nem számít, nulláról indulunk. Jobban kell játszanunk! Az odavágón nem volt elég folytonos a játékunk, a támadásfelépítés akadozott, ezekre itthon nagyon oda kell figyelnünk, mert az Ajax büntethet. Olyan intenzitással kell játszanunk, mint az Atletico elleni visszavágón, amikor a mélyből kapaszkodtunk fel” – mutatott rá Allegri, aki nem véletlenül tart az Ajax együttesétől. A hollandok veretlenül vívták meg mind a hét idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésüket, az előző körben négyet hintve a címvédő Real Madridnak a Santiago Bernabéu gyepén.

Csapatok

„A mérkőzés minden egyes periódusára erősen koncentrálnunk kell. Az Ajax jobban játszott Madridban, mint Amszterdamban és mégiscsak veretlenek még idegenben. Támadólag kell fellépnünk, de mégis nagyon kompaktak kell legyünk, amikor védekezésre kényszerülünk. Szükség van a legjobb formánkra mentálisan, fizikálisan és technikailag is.”

Itt követhetik ÉLŐben a Vizuális Eredménykövetőnkkel a mérkőzést.

Meccs

Az Ajax ennek megfelelően tehát a mai mérkőzést sem feltartott kézzel kívánja lejátszani. Erik ten Hag vezetőedző bízhat csapata fantasztikus támadóegységében, amely már 106 gólt szorgoskodott össze a holland élvonalban.

„A Juventus a favorit, pláne kiindulva az első mérkőzés eredményéből. Ugyanakkor nagyon magabiztos vagyok, mert látva a legutóbbi edzéseinket és mérkőzéseinket tudom, mire számíthatok a csapatomtól. Egyre erősebbek vagyunk, ezt meccsről meccsre bizonyítjuk. Ha jól játszunk, leküzdhetjük a korlátokat” – tett csatakiáltást ten Hag.

„Allegri egy nagyon tájékozott edző, aki képes változtatni az elképzelésén, ha kell. Biztosan máshogy áll majd a Juve ehhez a találkozóhoz, szóval erre nekünk is megfelelően kell reagálnunk.”

A holland mesternek azonban egy dolog miatt főhet a feje. Frenkie de Jong játéka továbbra is erősen kérdéses, az utolsó pillanatig várni kell, vállalhatja-e a játékot. Nicolas Tagliafico eltiltás miatt biztosan kihagyja a mérkőzést, őt a védelem bal oldalán Noussair Mazraoui helyettesítheti.

A Juventus – Ajax Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés ma este 21 órakor veszi kezdetét, amelyet Magyarországon a Spíler 2 közvetít élőben.

Fel