Connect with us

Angol Foci

Befejezetlen szezon esetén nem lesz kieső a Premier League-ben

Befejezetlen szezon esetén nem lesz kieső a Premier League-ben


Amennyiben nem tudják befejezni az angol labdarúgó élvonal koronavírus-járvány miatt félbeszakadt küzdelmeit, úgy nem várható kieső csapat sem – nyilatkozta a Brighton tulajdonosa.

Nagyon nehéz kiejteni valakit, különösképp a Premier League-ből úgy, hogy nem fejeződött be az idény – fogalmazott brit médiumoknak nyilatkozva Tony Bloom. – Ki lehet osztani a bajnoki címet, amelyet a Liverpool egyértelműen megérdemel. Figyelembe lehet venni a helyezéseket az európai kupaszereplések kapcsán is. Azt azonban nem látom, hogyan szavazhatna bárki is arra, hogy három csapatot száműzzünk az élvonalból” – fejtette ki.

Hozzátette: a döntéshez az élvonalbeli klubok 70 százalékának kellene arra voksolnia, hogy a sereghajtó Norwich City, illetve az Aston Villa és Bournemouth kiessen, márpedig ez „valószínűtlen”.

A bajnokságot kilenc fordulóval a zárás előtt toronymagasan a Liverpool vezeti, előnye 25 pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester City előtt. A Brighton 15. a tabellán, két ponttal megelőzve a Bournemouth együttesét.

Mivel négy csapat eggyel kevesebb, 28 bajnokit játszott le a pontvadászat egy hónappal ezelőtti félbeszakításáig, felmerült az is: a végső sorrendet a csapatok meccsenként szerzett pontátlaga döntse el. Bloom szerint azonban ez is kevéssé valószínű, ráadásul igazságtalannak is véli, mivel nem veszi figyelembe, hogy az adott gárda milyen erősségű együttesekkel találkozna a hátralevő összecsapásain.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci