Connect with us

Kézilabda

Bartók Donát így viseli a bezártságot

Bartók Donát így viseli a bezártságot


Bartók Donát nyilatkozott a kialakult koronavírus járvány okozta helyzetről és a bajnokság lezárásáról a délmagyar.hu-nak.

– Hogy vannak?
– A járványhelyzethez ké­pest jól, bár eléggé korlátozottak a lehetőségeink. Most éppen boltba sétálok, miután elaltattam a kislányomat. He­­tek óta a vásárlás az egyetlen dolog, ami miatt elhagyom és elhagyhatom a lakásunkat.

– Hogy viselik a bezártságot?
– Amióta hárman vagyunk, nem adatott meg sokszor, hogy hármasban legyünk. Miután no­­vemberben megszületett Sára, szinte rögtön indult a felkészülés az Európa-bajnokságra, majd költöztünk Spanyolországba. Örülök, hogy fon­­tos pillanatokban jelen le­hetek.

– Az Eb után a német Lemgóból a spanyol Bidasoa Irúnba igazolt. Milyenek az eddigi tapasztalatai?
– Rövidek. Minden nagyon pozitív, a német távolságtartásban hiányzott az a közvetlenség, ami a spanyolokra jellemző. Sajnos ezt viszont nem tapasztalhatjuk meg a négy fal között.

– Beilleszkedett a csapatba?
– Igen, túl vagyunk az is­­merkedéses időszakon. Teljesen új rendszert kellett megtanulnom, de már védekezésben is elkaptam a ritmust. Új csapatban mindig keresi a helyét az ember támadásban, de úgy érzem, sikerült beépülnöm.

– Hét meccsen szerepelt új csapatában. Elégedett a já­tékpercekkel?
– Teljes mértékig, hiszen egy összeszokott társaságba csöppentem bele. Éltem a ka­pott lehetőségekkel, de nem szabad mohónak lenni, mert az könnyen visszaüthet. Meg kell tartani a folyamatos fejlődés lépcsőfokait. Jó érzés volt debütálni a Bajnokok Ligájában, sajnálom, hogy minden jel arra mutat, jövőre csak az Európa-ligában indulhatunk majd.

– Ha már itt tartunk: folytat­­ná vagy lezárná a bajnokságot?
– Profi sportolók vagyunk, játszani szeretnénk, de egy nyári folytatással a játékosok többsége óriási terhelést kapna az olimpia évében, ami nem a legjobb. Szurkolók nélkül nem szívesen lépnék pályára, a rö­­vid felkészülés miatt pedig sé­rülésveszélyes.

– Lezárná. De hogyan?
– Nem lenne korrekt a Barçával szemben, ha nem hirdetnék ki bajnoknak a betonbiztos első helyről. Minket sem lenne fair negyediknek kikiáltani, mert nagyon jó esélyünk lenne a bronzérem megszerzésére. A féléves lezárás lenne a legkorrektebb. Mindenki játszott mindenkivel egy meccset, kevésbé lenne igazságtalan.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda