Labdarúgás

Barcelona – Valverde elfogadja Coutinho és Rakitic eladását

Három órás ülést tartott szombaton Ernesto Valverde- vel a Barcelona vezetése. Az edző megbeszélte és elfogadta a klub vezetésének sport közgazdasági döntéseit és belegyezett olyan döntések végrehajtásába, amiket nem szívesen tesz meg.

Rakitic

Valverde egyik feladata, hogy a klub értékeit és érdekeit szem előtt tartva minden elkövessen a Barcelona céljainak elérésért. Így például meg kell értenie a fontos játékosok versenyképes ajánlatért történő eladásának intézményét, konkrétan  Rakitic esetében van vita az edző és a menedzsment között. Valverde nem akarja eladni a horvátot, a Barca azonban inkább megválna tőle, amíg jó pénzt tud érte kapni. Az üzleti döntések nem mindig simulnak a sportszakmai döntésekkel egy síkba.

Co

Azt is fontos, hogy Ernesto továbbra is számol Coutinho -val, sok játékidőt biztosít a brazilnak és ha nem jön össze Griezmann szerződtetése, akkor olyan helyet kell találnia Coutinho-nak, ahol sokkal jobb teljesítményre képes. Idén ez nem valósult meg. Azonban az elnökség a brazil támadót is el akarja adni, mert fél ha Coutinhó ilyen szezont produkál jövőre is, akkor már csak töredékét tudják érte kapni, amit most még kifizetnének érte.

Fel