Labdarúgás

Barcelona: Sergio Busquets már gondol a Barca utáni időkre is

A Barcelona első számú védekező középpályása Sergio Busquets már gondol a katalán sztárgárda utáni időkre is. Tudja, hogy nem tud mindig ilyen magas színvonalon teljesíteni hosszú távon már, mert a már harminc esztendős már 11 éve a Barcelona kezdő játékosa. Pep Guardiola tette be annak idején még a csapatba, nevezhetjük az ő felfedezettjének is.

Busquets nagyon szereti az Egyesült Államokat ezért nem zárja ki, hogy később az MLS-be szerződjön, ha már kiszorul a Barca csapatából.

Sergio

Mindig is mondtam, hogy nem akarok csere lenni a Barcában. Amikor már kevés leszek vagy a képességeim többé nem teszik lehetővé, hogy ilyen magas szinten futballozzak, akkor el fogom hagyni a klubot” – nyilatkozta Sergio Busquets a Sports Illustratednek.

„Nem lehet előre megmondani, hogy mit hoz a jövő, de nagy rajongója vagyok az Egyesült Államoknak. A futball ott is folyamatosan fejlődik, egyre erősebb a bajnokság. Amelynek a lebonyolítása eléggé eltér a szokásostól, ez számomra csak még érdekesebbé teszi” – mondta a 30 éves középpályás, aki 2008-ban debütált a Barcelona felnőttcsapatában, azóta 342 bajnokit, összesen pedig 529 tétmérkőzést játszott le a klub színeiben.

Fel