Labdarúgás

Barcelona – Messi közbenjárt az elnöknél Neymar miatt

Spanyol lapértesülések szerint Lionel Messi beszélt az FC Barcelona elnökével, Josep Bartomeu-val, hogy mindenképp vásárolja vissza Neymart a PSG-től.

Fotó: El Mundo

Messi szeretné ha Neymar, Suarez és ő újra együtt játszanának a Barcelonában, ezért kérte meg az elnököt, hogy mindenképpen hozza vissza a brazilt a csapathoz, írja az El Mundo spanyol újság. Az ügyletet nehezíti, hogy Neymar kivásárlási ára 222 millió euró, amit a Barcelona nem tud kifizetni jelenleg, főleg akkor ha még Griezmannt is ki kell fizetnie július 1-én az Atlético Madridnak. Azért csak a következő hónap elején, mert akkor a kivásárlási záradék szerint 200 millióról 120 millióra csökken a francia támadó vételára. Azonban elképzelhető, hogy Griezmannt azonnal továbbpasszolják a PSG-nek Neymarért cserébe és csak a különbözetet fizetik ki, és így az öltözőben is csend lesz. Ugyanis a jelenlegi keret játékosainak túlnyomó többsége kijelentette, hogy nem szívesen játszana együtt a a világbajnok francia támadóval.

Neymar

Üzleti szempontból is jobb döntés lehet Neymar vissza hozatala, mert a brazilt jobban kedvelik szerte a világon mint a franciát. Egy nagyon fontos dologról még nem beszéltünk, és ez Neymar fizetése. Az összeg nagyon magas, évente 37 millió euró, ez is nehezíti az üzlet tető alá hozását, mert ezt is elő kell teremtenie a menedzsmentnek a klub költségvetésében. Mindenesetre a spanyol sajtó szerint a Barca vezetése, most ezen az üzleten dolgozik, hogy a Neymar visszatérés mihamarabb megvalósuljon.

Fel