Bajnokok Ligája

Barcelona – Liverpool: A két menedzser előzetes meglátásai

Jürgen Klopp szerint a Barca nem önmagában Lionel Messi, Valverde a Liverpool elleni receptről beszélt.

A Liverpool német trénerét felpaprikázta, amikor Lionel Messi tavaly nyáron azt mondta, a Bajnokok Ligája trófeája Barcelonában lenne méltó helyén. Jürgen Klopp kiemelte, a gránátvörös-kékek ereje túlmutat az argentin zsenin.

“Ez nem csak csak Messiről szól. Koncentrálnunk kell rá? Igen, vannak helyzetek, amiket csak ő tud megoldani. Azonban körülötte még 10 világklasszis játékos fog mozogni, akik szintén képesek mérkőzést eldönteni. Szezon előtt azt mondta, vissza szeretné foglalni a trófeát, amit én fenyegetésnek éltem meg.”

Meccs

“Egy döntetlen nem lenne a legrosszabb eredmény számunkra, ismerjük a Barcelona kvalitásait. Megnéztük a két legutóbbi meccsüket, a Levante mindent jól csinált, a Real Sociedad mindent jól csinált… és a Barca nyert” – summázta Klopp.

A Barcelona szakvezetője, Ernesto Valverde elismerésének adott hangot a Liverpoollal kapcsolatban, ám nem misztifikálta túl a párharcot és úgy érzi, meg van a megfelelő terv az angolok megfékezésére.

“Hétről hétre érezzük a Camp Nou fokozódó támogatását és komoly hatása van, amikor több mint 90 ezer hajszol a győzelembe. Ugyanakkor abban egyetértek Klopp véleményével, hogy a helyzet igen egyszerű: van egy pálya, két kapu és 22 ember megpróbál gólt szerezni.”

“A Liverpool egy erőteljes csapat, nagyon magas iramot képesek diktálni és fantasztikus támadóegységgel rendelkeznek. Csupán egy mérkőzést buktak el a bajnokságban, ami nem a véletlen műve. Hihetetlen egységesek, szisztematikus munka folyt és ha megnézzük milyen csapattal álltak fel tavaly a döntőben, nos a mostani nem sokban különbözik attól.”

És hogy mi lehet a kulcs Valverde szerint? “Nekünk kell irányítanunk és megszabnunk a mérkőzés tempóját. Ha ez sikerül, kihúzzuk a Liverpool méregfogát.”

Fel