Kézilabda

Balogh Zsoltnak óriási erőt adott a társak fogadtatása

Balogh Zsolt szombat este érkezett vissza csapathoz és vasárnap már játszott Tunézia ellen.

Csapatunk kezdő jobb átlövője fantasztikus teljesítményt nyújtott a második középdöntő mérkőzésen, 13 lövésből 9 gólt szerzett, és csapata vezéregyénisége volt. Ha kellett átlövésből volt eredményes, vagy betörésből, vagy akár hetest harcolt ki, amit be is lőtt rendre. Egyszóval zseniálisan teljesített. Emeli teljesítménye rangját, hogy egy igazi tétmérkőzésen és nem teljesen egészséges lábbal és nem tökéletes erőnléttel tudta ezt megcsinálni, mindezt úgy, hogy azt kell mondani, mindent alárendelt a csapat eredményességének. Jól is passzolt és még a szélen védekezett is. A sportkatlan osztályzata Balogh Zsoltnak csillagos ötös, és csak ötig tart a skála.

Fotó: MTI

Így nyilatkozott a meccs után:

Nem volt könnyű, de nagyon örülök, hogy így tudtam visszatérni. Jólesett, ahogy a srácok tegnap fogadtak, és ez olyan erőt adott, hogy nem tehettem meg, hogy ne adjak bele ma mindent – mondta a magyar újságíróknak Balogh. – Szerencsére nagyon jól sikerült a mai meccs. A találkozó előtt nekem is kérdés volt, hogy fogja bírni a bokám. Nagy fájdalmaim nem voltak, de nem mindegy, hogy az utcán sétál az ember, vagy egy világbajnok mérkőzést játszik. Szeretném megköszönni a válogatott és a Szeged orvosi stábjának, hogy mindent megtett azért, hogy három nap alatt a legtöbbet javuljon a lábam. A biztonság kedvéért azért vettem be fájdalomcsillapítót, és be is kötöztük, de egy pillanatra sem gondoltam rá a hatvan perc során.”

Hozzáfűzte, a mérkőzés után már beszélték a játékosok egymás között, hogy a norvégokat is meg kellene verni. „Jön két nap pihenő, és ez lesz a következő célunk mostantól kezdve.”

Fel