Kézilabda

Balogh Zsolt nyártól elhagyja a MOL-Pick Szegedet

Nyártól másik csapatban folytatja pályafutását a jobbátlövő Balogh Zsolt.

A válogatott jobbátéövő a Tatabánya játékosa lesz. „A Tatabánya tavaly nyáron került képbe – mondta a Pick Szeged 29 éves válogatott játékosa a következő klubja honlapjának. – Matics mester hívott fel telefonon, hogy igazoljak az ő csapatába. Ekkor azonban még egyéves szerződés kötött a Tisza-parti gárdához. Decemberre viszont kiderült, jelenlegi klubom nem ajánl újabb megállapodást. A posztomra újabb játékost igazoltak, így legfeljebb a harmadik jobbátlövő lehetnék, holott én mindenképpen játszani szeretnék, és minél több időt tölteni a pályán. Erre új csapatomban több alkalmam nyílik.”

Fotó: MTI


    A Grundfos Tatabánya KC oldala az együttműködésről szóló hírében kitér rá, hogy a gólerős játékos és a klub gyakorlatilag már a kézilabda-világbajnokság előtt megegyeztek. Ebben döntő érdemei voltak Vladan Maticsnak, sőt, kettejük jó kapcsolata a világversenyen csak tovább „mélyült”. 
    „Gyorsan döntöttem – árulta el Balogh. – Nem vártam más ajánlatokra, ez volt az első számú opció.”
    A Tatabánya jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, és a klubvezetésnek az az elvárása, hogy a csapat itthon tovább stabilizálja helyét az élcsoportban, néhány éven belül pedig jusson be az EHF Kupa négyes döntőjébe.
    Balogh három évre szóló szerződést kötött. MTI

Fel