Labdarúgás

Ballack: Sanének még mindig vannak problémái – Alaba helyzete egyértelmű

A Bayer Leverkusen és az FC Bayern szombat esti (18:30) mérkőzése előtt Michael Ballack kommentálta volt klubjainak helyzetét. Az egykori válogatott egyebek mellett kommentálta David Alaba szerződési pókerét, megvizsgálta Leroy Sané helyzetét.

A 44 éves volt játékos elmondta, hogy a rekordbajnokok a fáradtság miatt dobott el pontokat a közelmúltban. “De ha fontos mérkőzésre kerül sor, akkor a Bayern a favorit. Ezért szombaton is ők az esélyesek” – mondta az egykori középpályás.

Ennek ellenére valóban van rá esély, hogy egy másik bajnok lesz nyolc év után a 2020/2021-es szezon végén – mondta Ballack.

A többi csúcscsapatnak most “lehetősége lenne ebbe a magasságba lépni és kiaknázni a Bayern gyengeségeit” – hangsúlyozta Ballack, hozzátéve: “A Bayernnek még mindig a legjobb és legkiegyensúlyozottabb csapata van a bajnokságban a Bundesliga egészét nézve. ” Ez pedig nyilván nem könnyíti meg az RB Leipzig, a BVB vagy a Gladbach és a Leverkusen dolgát sem.

A reményt megadhatja a rivális csapatoknak az, hogy nem minden újonc van tökéletesen beépülve. Például Ballack Leroy Sanét nevezte meg, aki nyáron 45 millió euróért érkezett a Manchester City-től.

“A Bayernnél nehezebb megfelelni az elvárásoknak, mint más kluboknál. Van nyomás és nagyobb a versenyhelyzet. Sané csúcsminőségű, de éppen a kezdeti nehézségekkel küzd” – elemezte a 44 éves férfi. 

A többi újonchoz hasonlóan a szélsőnek is “meg kell ismernie az új klub mentalitását. Ez nem egyik napról a másikra következik be”. Ennek ellenére a Bayern alakulata “minőségileg még mindig nagyon magas szinten van“.

David Alaba egy olyan játékos, aki 2021 júliusától már nem lesz tagja a müncheni alakulatnak. A rekordbajnok nemrég visszavonta az igen jövedelmező szerződés-ajánlatát, mert az Alaba- menedzsmentnek egyre magasabb igényei voltak. Ballack úgy véli, a 28 éves játékos a szezon után elhagyja a klubot.

A játékosnak az összes adu a kezében van. A szerződés lejár, ismeri a helyzetét és fel tudja mérni azt. Most már minden rajta múlik” – mondta Ballack. “De mit akar? Maradni a Bayernnél…? Ezt már régen közölhette volna. Ezt nem tette meg, ezért számomra nyilvánvaló, hogy klubváltás lesz” – mondta Michael. 

Fel