Connect with us

Tenisz

Balázs Attilának kimondottan rosszul jött a kényszerszünet

Balázs Attilának kimondottan rosszul jött a kényszerszünet


Balázs Attila, a jelenleg a legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar férfi játékos nagyszerű formában volt, amikor márciusban a koronavírus-járvány miatt leállt a teniszélet, ezért úgy érzi, neki kifejezetten rosszkor jött a kényszerszünet.

    A rangsorban 76. teniszező az M4 Sportnak beszélt arról, hogyan éli meg a kialakult helyzetet. Mint mondta, a februári riói tornán elért bravúros elődöntőbe jutása és március elején, a belgák elleni Davis Kupa-siker idején érte el a csúcsformát.


    “Ez mindenkinek rosszul jött, ez tény, nekem kimondottan. Egy picit megtörte a lendületet, hogy őszinte legyek. Most egyelőre nem látom még, hogy ez mekkora veszteség nekem, vagy esetleg jól tudok belőle kijönni” – jegyezte meg a 31 éves sportoló, hozzátéve, hogy a tornák törlése miatt pontokat sem kell védenie, s ugyan Wimbledon és vélhetően a US Open is elmarad idén, viszont a helyezése által jó esélye van, hogy jövőre az ausztrál nyílt bajnokságon főtáblás legyen, ami pozitívum.

Balázs Attila elárulta, hogy a játék leállása utáni időszakban hetekig nem fogott ütőt a kezében, csak múlt héten kezdte újra, amikor azt az információt kapták, hogy július közepére tervezik a versenyidőszak rajtját. Noha ez az időpont még korántsem tekinthető véglegesnek, bízik benne, hogy valóban vissza lehet majd térni akkor a pályákra.


    “Előző héten kezdtünk el óvatosan mocorogni, ütögetni. Egyelőre még partnerrel nem is játszottam, csak kosárból edzünk” – mondta Balázs, aki edzőivel, Noszály Sándorral és Szendrey Dániellel dolgozik együtt. Egyelőre heti háromszor-négyszer mennek ki így tréningezni, aztán a júliusi időpont közeledtével egyre keményebb munka vár rá, és biztos benne, hogy válogatott társaival, a szintén itthon tartózkodó Fucsovics Mártonnal, Piros Zsomborral és Nagy Péterrel is fognak majd közösen dolgozni az elkövetkező hónapokban.


    Balázs úgy véli, a csúcsformához versenyek, éles mérkőzések kellenek, ezért a visszatérés után még biztosan nem úgy fog menni neki a játék, ahogy azt szeretné, “iszonyat nehéz” időszakra számít.


    A közelmúltban Balázs fokozatosan lépett egyre előrébb a világranglistán, a következő egy-két évre viszont nem a további előrelépés a fő a számára, hanem, hogy stabilizálja a helyét a legjobb százban.


    Balázs Attilát Roger Federer, Novak Djokovic és Rafael Nadal kezdeményezéséről is kérdezték. A három sztár a világranglistán a 250. és 1000. helyen álló játékosok megsegítésére hozott létre segélyalapot, melybe a magasabban rangsorolt teniszezők adnának bele pénzt. A magyar játékos jelezte, hogy természetesen ő is segít, amint értesítik a részletekről. A témával kapcsolatban annyit jegyzett még meg, hogy az alacsonyabban rangsoroltak egyébként sincsenek könnyű helyzetben, normál esetben sem tudnak pénzt keresni. A különbség óriási a két szint között, mert a top százasok tornáin már óriási összegeket lehet keresni.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz