Connect with us

Tenisz

Balázs Attila: “Kissé megnyugodott a lelkem…”

Balázs Attila: “Kissé megnyugodott a lelkem…”


A célok eléréséről, és megnyugvásról is beszélt Balázs Attila, aki január óta 52 helyet javítva már a 79. a férfi tenisz-világranglistán.

    “Az volt az év eleji célom, hogy a legjobb száz közé jussak, és most biztosan megvan a főtábla a Roland Garroson és Wimbledonban. Mivel máris túlszárnyaltam az elvárásaimat, új célokat fogok kitűzni, de nem szeretnék nagy szavakkal és top ötvennel dobálózni, a reális az, hogy stabilizáljam a helyemet a legjobb százban” – nyilatkozta az MTI-nek szerdán a Dél-Amerikából kedden este hazatért játékos.


    “A nyáron 300-350 pontom esik ki, mivel tavaly játszottam két challenger-döntőt, majd Umagban döntőt, ezeket nehéz lesz megvédeni.” – tette hozzá.
    Ami az elmúlt két hónapot illeti, az MTK teniszezője elsőként a bangkoki történéseket elevenítette fel, ahol januárban megnyerte élete második challenger-viadalát.


    “Iszonyatos meleg volt, sorra dőltek ki olyan játékosok, akik nálam sokkal durvább fizikummal rendelkeznek. Tíz napon belül hét meccsem volt embert próbáló körülmények között, és azért nyertem, mert bírtam a megpróbáltatásokat” – fejtette ki, majd rátért a februári menetelésre:
    “Dél-Amerikában négy versenyt terveztünk, úgy gondoltam, hogy az egyiken ki fog jönni a lépés. A mezőny sűrűségét jelzi, hogy a Buenos Aires-i selejtező első körében hat pontért és ezer dollárért csaptunk össze egy spanyollal, akivel két héttel később Rióban 180 pontért és nagyjából százezer dollárért ment a küzdelem.”


    Arról, hogy kétszer is esőszünet után szetthátrányból kellett kimennie a másnapi folytatásra Brazíliában, a 31 éves teniszező elmondta, előnyt kell kovácsolni a győztes és vesztes állásból is. Utóbbiban az segít, hogy lazábban üthet az ember, mivel a meccset az ellenfélnek kell befejeznie, így őrajta van a nyomás.


    Balázs Attila februárban az argentínai Córdobában a nyolcaddöntőben, Buenos Airesben a selejtezőben, Rio de Janeiróban pedig az elődöntőben búcsúzott.


    “Az elmúlt 25 évben nem nagyon volt olyan nap, hogy ne hallottam volna a családtól, barátoktól vagy mástól a top százat. Most életem egyik legnagyobb kérdésére megvan a válasz, kissé megnyugodott a lelkem, de továbbra is elsősorban munkának élem meg a teniszt. Az emberek bekapcsolják a tévét, és látják, hogy milyen jó nekem a pályán, de az a 99 százalék, amit nem látnak, az nem olyan szórakoztató. Én nem szeretek annyira utazni, egyedül lenni, korábban sok fájdalmat okozott nekem a tenisz, de azért most megkönnyebbültem” – mondta Balázs Attila, akit edzője, Szendrei Dániel mellett távol-keleti és dél-amerikai túrájára a korábbi top 100-as Noszály Sándor is elkísért.


    “Sanyi színt hozott az életünkbe, a szürke hétköznapokba, adunk a szavára, és remek meglátásai vannak. Jó ember, és ha mondjuk csak öt százalékot hozzá tud tenni a teljesítményemhez, az ezen a szinten azt jelenti, hogy például nem kapok ki az első körben. Szeretném folytatni vele a közös munkát” – jelentette ki.


    Ami a jövő heti Davis Kupa-selejtezőt illeti, Balázs Attila közölte, nagyon várja már a debreceni mérkőzéseket.


    “Mostanában annyit utaztam, hogy el sem hiszem, hogy beülök a kocsiba, és két óra múlva már meg is érkezem. Remélem, sokan kijönnek a meccsekre, mi leszünk az esélyesek, bár a belgáknál David Goffin nélkül is jó játékosok vannak” – tette hozzá.


    A jövő pénteken és szombaton sorra kerülő DK-selejtezőben a magyarok a belga válogatottat fogadják, a párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi döntőben.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz