Connect with us

Vízilabda

Balatonvilágoson készül a folytatásra a dunaújvárosi vízilabdacsapat

Balatonvilágoson készül a folytatásra a dunaújvárosi vízilabdacsapat


A Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdacsapatának egy része Balatonvilágoson közösen készül a bajnokság és az Euroliga folytatására.

    Mihók Attila vezetőedző szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy akik vállalták, azok a nyári felkészülési bázison, Balatonvilágoson elszigetelt körülmények között készülnek. Egy állóképességi, egy erőfejlesztő és egy gyorsasági edzés van minden nap a létesítmény udvarán, a többiek pedig otthon készülnek napi három edzéssel.


    “Olyan csapat vagyunk, amely mindig igyekszik maximálisan alkalmazkodni a körülményekhez. Volt lehetőségünk gyakorolni, hiszen az elmúlt időszakban több mint egy évig nem volt saját uszodánk, ennek ellenére nagyon büszkék lehetünk a teljesítményünkre és az eredményeinkre. A mostani helyzetet hasonlóan fogjuk fel” – magyarázta a szakvezető.


    A Magyar Kupa-címvédő újvárosiak február 8-án 11-11-es döntetlent játszottak az orosz Dinamo Uralocska együttesével az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, ám az idegenbeli visszavágóra március 28-án már nem kerülhetett sor a koronavírus-járvány miatt.


    “Ez teljesen idegen szituáció. Legrosszabb álmainkban sem gondoltuk, hogy bejutunk a nyolc közé, verhető ellenfelet kapunk, és egyszer csak rajtunk kívülálló okok miatt elmarad ez a párharc. A sorozatot egyelőre nem zárták le, továbbra is bizakodó vagyok, hogy az európai szövetség megtalálja a megoldást” – nyilatkozta Mihók.


    Hangsúlyozta, az olimpia jövő nyárra halasztásával felszabadult bizonyos idő arra, hogy eltolják a későbbiekre az idény befejezését.


    “Én mindenképpen amellett vagyok, hogy ezt várjuk ki, és játsszuk le a visszavágót, majd lehetőleg a négyes döntőket is. Hogy ez mennyire reális, azt pillanatnyilag nem tudom megítélni” – vélekedett.


    Hozzáfűzte, nagyon bizakodóvá tette a magyar szövetség elnökének minapi nyilatkozata, és teljesen egyetért Vári Attilával, aki azt mondta, nagyon szigorú, ellenőrzött körülmények között, akár zárt uszodákban a csapatok lassacskán újrakezdhetik a felkészülést.


    “Ha ez így van, akkor három-négy-öt hét felkészülés után lehetne folytatni a bajnokságot, és mivel az olimpia sajnálatos módon elmarad, a klubszezon meghosszabbodhatna. Amiről nagyon régóta beszélget a vízilabdás társadalom, ebben az évben megvalósulhatna: nyitott uszodákban, nyári napfényben játszhatnánk le a bajnokság hajráját” – mondta Mihók Attila.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Vízilabda