Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája sorsolás: Kialakultak a nyolcaddöntők párosításai

Hétfőn az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában bonyolították le a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn, Nyonban bonyolította le a legjobb 16 sorsolását, ebben a szakaszban a csoportelsők mellé a csoportmásodikok kerültek, azonos nemzet- és csoportbeli csapatok nem kerülhettek össze.


    Gulácsi 2007-ben került a Liverpoolhoz, több szezont is eltöltött a nagy múltú klubnál, amely azonban rendszeresen kölcsönadta őt, így a felnőttek között nem mutatkozhatott be. A lipcseiek számára nem túl jó előjel, hogy a Vörösökkel kerültek össze, mert az angol együttes 2002 óta nem kapott ki német csapattól európai kupamérkőzésen.


    Egy másik angol-német párharcnak, a Manchester City és az egyenes kieséses szakaszban újonc Borussia Mönchengladbach összecsapásának is a szigetországi gárda az esélyese, amely legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert német riválisa ellen, ráadásul a Mönchengladbach elleni négy találkozóból háromszor diadalmaskodott, egyszer pedig döntetlent játszott.


    A sorsolás slágerpárosítása az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain összecsapása lett: a két csapat többször találkozott már egymással az egyenes kieséses szakaszban, ezek közül a legemlékezetesebb a 2017-es negyeddöntő, amelynek első felvonását 4-0-ra nyerték otthon a párizsiak, de a visszavágón a Barca 6-1-re diadalmaskodott. Kérdés, hogy ott lehet-e majd a párharcban Neymar, a Barca korábbi, a PSG jelenlegi klasszisa, aki súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett vasárnap.


    A címvédő Bayern München papíron egyértelmű favorit a Lazióval szemben, amely húsz év után szerepel újra az egyenes kieséses szakaszban. A 13-szoros győztes Real Madrid a legutóbbi idény egyik meglepetéscsapatával, az Atalantával került össze.


    A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 16-17-én, illetve 23-24-én rendezik, míg a visszavágókra március 9-10-én és 16-17-én kerül sor. Az első mérkőzések során a csoportmásodikok, a visszavágókon pedig a csoportgyőztesek a pályaválasztók.

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Borussia Mönchengladbach (német)–Manchester City (angol)
Lazio (olasz)–Bayern München (német)
Atlético Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)
RB Leipzig (német)–Liverpool (angol)
FC Porto (portugál)–Juventus (olasz)
FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia)
Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német)
Atalanta (olasz)–Real Madrid (spanyol)

Játéknapok: február 16. és 17., valamint február 23. és 24. – első mérkőzések; március 9. és 10., valamint március 16. és 17. – visszavágók

A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTOTT CSAPATOK
Kiemeltek (csoportgyőztesek): Bayern München (német), Real Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Liverpool (angol), Chelsea (angol), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia)
Nem kiemeltek (csoportmásodikok): Atlético Madrid (spanyol), Borussia Mönchengladbach (német), FC Porto (portugál), Atalanta (olasz), Sevilla (spanyol), Lazio (olasz), FC Barcelona (spanyol), RB Leipzig (német)

Fel