Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája: Sima Barcelona siker a Dortmund ellen – további eredmények

A Bajnokok Ligája mai játéknapján a Barcelona csapata, hazai pályán fogadta a Borussia Dortmund gárdáját és a nagy hármas góljaival 3-1 arányú győzelmet aratott. Újra kezdő volt Ivan Rakitic a hazaiaknál és egészen a 77. percig a pályán volt, de nem tudott igazán meggyőző teljesítményt nyújtani.

Image
Fotó: Twitter

Luis Suarez kezdte meg a gólgyártást a mérkőzés első félidejében, Messi tökéletes ütemű passzát Bürki lábai között lőtte a kapu közepébe. A vezető gól előtt már kialakított egy hasonló szituációt a hazai csapat, de akkor Messi utolsó passza lesen találta az uruguayi csatárt. A találkozó második gólját a végig nagyon jól és agilisen játszó Lionel Messi szerezte, Suarezzel játszott össze és könyörtelenül lőtte ki a bal alsó sarkot a mérkőzés 33. percében. Az első félidő krónikájához tartozik Dembele sérülése, akit Griezmann váltott a baloldali támadó posztján. Messi nagyon szeretett volna gólt rúgatni francia csapattársával, sokszor kereste a kontaktot a pálya bal oldalán robotoló gallal.

Image
Fotó: Twitter

A második félidő 67. percében ez össze is jött. Messi tartotta meg a labdát és két embert kicselezve tökéletes ütemben tálalt a bal összekötő helyén kilépő copfos franciához, aki egy érintésből a dortmundi kapu bal oldalába bombázott, ezzel már 3-0 arányban vezetett a katalán sztárcsapat. A Dortmund nem mondott le a szépítő gól megszerzéséről és a 77. percben Brandt passzát Sancho lőtte félmagasan a hazai kapu bal oldalába.

Image
Fotó: Twitter

Ezzel a győzelemmel a Barcelona megnyerte az F csoportot, a Dortmund az utolsó forduló eredményei függvényében juthat tovább, jelenleg a harmadik helyen áll 7 ponttal az ugyancsak 7 pontos de jobb gólkülönbséggel álló olasz Inter mögött.

Barcelona – Borussia Dortmund 3-1

Fotó: UEFA

További eredmények:

  • Valencia – Chelsea 2-2
  • Zenit – Lyon 2-0
  • Genk – Salzburg 1-4
  • Liverpool – Napoli 1-1
  • Barcelona – Borussia Dortmund 3-1
  • Slavia Praha – Inter 1-3
  • RB Leipzig – Benfica 2-2
  • Lille – Ajax 0-2
Fel