Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája – Pirlo és Cuadrado is várja már, hogy nézők előtt játszhassanak

Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője és a labdarúgócsapat játékosa, Juan Cuadrado is nagyon várja már, hogy a Ferencváros elleni szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen az együttes nézők előtt játszhasson.

    A koronavírus-járvány miatt az olaszországi meccsek zárt kapusak, így ebből a szempontból a vendégeknek mindenképpen különleges lesz a Puskás Arénában sorra kerülő összecsapás.


    A játékosként világbajnok és kétszeres BL-győztes Pirlo, aki augusztus óta irányítja az olasz bajnok együttest, a kedd esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy többször járt már Budapesten, jó visszagondolnia ezekre az alkalmakra, s reméli, hogy ezúttal is jó emlékekkel távozik.


    „Jól tudtuk, hogy a Barcelona ellen nem egyszerű játszani, de az a vereség is hozzásegített bennünket ahhoz, hogy tovább fejlődjünk. Folyamatos fejlődésben vagyunk, ebben segít minket az, hogy sok mérkőzést játszunk” – mondta a múlt heti, torinói 2-0-s vereségre utalva a 41 éves tréner.

Cristiano Ronaldo helps Andrea Pirlo get off to a winning start at Juventus  as fans return - in pictures - The National
Fotó: The National


    Hozzátette: a csapat szerkezete a megszokott lesz az FTC ellen, de a játékosok rotálódnak.


    A magyar bajnokról szólva Pirlo úgy fogalmazott: kielemezték az utóbbi hetekben játszott találkozóit, és megállapították, hogy nem érdemtelenül van ott a BL főtábláján.


    „Erős a védelme, szélsői révén gyors ellentámadásokra képes. Ezen a szinten már minden ellenfél erős, a Ferencvárost is tiszteljük” – mondta.


    Kiemelte a szurkolókat is, szerinte az, hogy közönség előtt játszhatnak, még ha a saját drukkereik nem is lehetnek ott a lelátón, mindenképpen feldobja majd őket.


    A kolumbiai válogatott 32 éves szélsője, Cuadrado kifejtette, hogy a Barcelonától elszenvedett vereség nagy pofon volt a számukra, de az akaratukból és a győzni akarásukból nem veszítettek.


    „Holnap meg fogjuk mutatni, hogy valójában kik is vagyunk” – jelentette ki. Ő is hangsúlyozta a szurkolók jelenlétét, ami mindig pozitív hatással van a játékosokra és a csapatra.


    A Juventus a hétvégén 4-1-re győzött a Spezia ellen a bajnokságban, a nyitóforduló óta ez volt az első győzelme. Ezzel kapcsolatban a szélső megjegyezte, hogy végre ismét egységesek voltak, szerdán is ezt az arcukat szeretnék mutatni.


    „Azt a meccset élveztük, az azóta elvégzett edzéseken is próbáltuk ezt a hangulatot megtartani” – mondta.


    A Ferencváros szerdán 21 órától fogadja a Juventust a Puskás Stadionban.

Fel