Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája – Nagelsmann szerint a Puskás Arénában igyekeznek a határaikat feszegetni

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője kíváncsian és bizakodva várja a német együttes jövő keddi Bajnokok Ligája-mérkőzését, amelyen a Puskás Arénában fogadják az FC Liverpoolt.

    A három magyar válogatott játékost – Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt – a keretükben tudó lipcseiek a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozások miatt kényszerültek ideiglenesen budapesti albérletbe a nyolcaddöntő első felvonására. Nagelsmann a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában azt mondta: korábban még nem járt a stadionban, és nagyon kíváncsi a létesítményre, ami “a képek alapján sokat ígérő helyszín”.


    “A három magyar játékos számára valóban olyan lesz ez a mérkőzés, mintha hazai pályán játszanának, szerintem nagyon örülnek is neki, hogy Budapesten lesz a találkozó” – mondta.


    A párharc első felvonásának esélyeiről kifejtette: az nagymértékben függ az aznapi formától, mert ha a Liverpool jó napot fog ki, akkor igen nehéz dolguk lesz.


    “Világklasszis játékosaik vannak, akik az elmúlt években sokat erősödtek, nagy győzelmeket arattak a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Egy óriási klub, komoly tradícióval. Viszont ugyanez érvényes ránk is. Ha jó formában vagyunk, nagy kihívást jelentünk bármely csapat számára. Ugyanaz a célunk, mint a Liverpoolnak, tovább szeretnénk jutni” – nyilatkozta. Hozzátette, a Liverpool legyőzése érdekében kizárólag a saját teljesítményükre összpontosítanak, valamint igyekeznek a határaikat feszegetni.


    Nagelsmann magyar játékosairól közölte: Gulácsi és Orbán személyisége és tapasztalata miatt is nélkülözhetetlen része a lipcsei gárdának. Az öltözőben és a pályán egyaránt meghatározó láncszemeknek számítanak, akiknek kombinációja nagyon fontos számukra. A télen igazolt, és még továbbra is sérült Szoboszlairól pedig azt mondta: sokat várnak tőle.


    “Bízunk benne, hogy felélénkíti a támadójátékunkat, az alapjátékunkat pedig segíti minőségileg magasabb szintre emelni, valamint, hogy a Salzburgban mutatott hatását itt, a mi csapatunkban is ki tudja fejteni” – hangsúlyozta.


    A teljes interjú a 19.05 órakor kezdődő Sportvilág című műsorban hallgatható meg csütörtök (ma) este.


    Az RB Leipzig-Liverpool találkozó után, február 24-én szintén a Puskás Arénában rendezik a Borussia Mönchengladbach-Manchester City BL nyolcaddöntős párharc első felvonását.

Fel