Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája – Megismétlődik a tavalyi Bayern-PSG finálé a negyeddöntőben

A címvédő Bayern München a Paris Saint-Germainnel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így megismétlődik a tavalyi finálé párosítása.

    A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson az is kiderült, hogy a német együttes otthon kezdi a párharcot, és a visszavágóra utazik Franciaországba.


    A koronavírus-járvány miatt tavaly a megszokottnál később került sor a döntőre, melyen a Bayern 1-0-ra verte a PSG-t Lisszabonban.


    Az angol bajnokságot toronymagasan vezető Manchester City a Borussia Dortmunddal csap össze az elődöntőbe kerülésért, míg a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid a 2019-ben BL-győztes FC Liverpoollal játszik. A 2018-as döntőben a Real 3-1-re verte a Liverpoolt.


    Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző csapata, a Chelsea az FC Portóval mérkőzik meg a legjobb nyolc között.


    Pénteken kialakult az elődöntő párosítása is: eszerint a Bayern-PSG párharc továbbjutója a Manchester City és a Dortmund küzdelmének győztesével találkozik majd, míg a Chelsea-Porto és a Real Madrid-Liverpool párharcok nyertesei egymással vívnak meg a fináléba jutásért.


    A negyeddöntős párharcok első mérkőzéseit április 6-án és 7-én játsszák, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. Az elődöntők első felvonását április 27-én és 28-án rendezik, a visszavágókat május 4-én és 5-én bonyolítják le.


    A döntőt május 29-én, Isztambulban rendezik.

    A negyeddöntő párosítása:
Bayern München (címvédő, német)-Paris Saint-Germain (francia)
Manchester City (angol)-Borussia Dortmund (német)
FC Porto (portugál)-Chelsea (angol)
Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool (angol)

    Az elődöntőben:
Bayern München/Paris Saint-Germain-Manchester City/Borussia Dortmund
Real Madrid/FC Liverpool-FC Porto/Chelsea

Fel