Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája – Lőw Zsolt: a védekezés volt a PSG erőssége

Lőw Zsolt másodedző szerint a védekezés volt a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának erőssége szerdán, a Borussia Dortmund ellen 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős mérkőzésen, amelyet a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendeztek meg.

    “A futball legmagasabb szintjén, a Bajnokok Ligájában csak úgy lehet eredményt elérni, ha az egyéniségek, a játékosok igazi csapatot alkotnak, és mindenki kiveszi a részét a munkából, a vízhordásból is” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak csütörtökön Lőw Zsolt.


    A PSG 2-1-es hátrányból kezdte a nyolcaddöntő hazai visszavágóját, vagyis 3-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.


    A magyar tréner elárulta, a felkészülés során arra törekedtek, hogy a védekezésük is jól meg legyen szervezve, mert tudták, hogy erre is szükség lesz a Borussia elleni mérkőzésen.


    “Neymar szenzációsan védekezett a bal oldalon, Cavani szűrte a támadásokat, és ha kellett, besegített védekezésben is. Ez volt a csapat erőssége” – mondta.


    Thomas Tuchel segítője kifejtette, párizsi munkásságuk legfontosabb eredményének azt tartja, hogy sikerült nagyon jó csapatszellemet kialakítaniuk, és a sok sztárból, a kiváló egyéni képességekkel rendelkező játékosokból csapatot formálniuk.


    “Az elmúlt hónapokban éreztem, hogy nagyon jó úton járunk, ezt bizonyították az eredmények is. Ennek köszönhető a szerdai sikerünk is” – vélekedett.


    Lőw Zsolt ezt követően úgy fogalmazott, nagyon nehéz napokat élnek meg a koronavírus-járvány miatt, hiszen “szurkolók nélkül futballmérkőzést játszani szinte értelmetlen”.


    “Ez az egész a szurkolókért van. Nézők nélkül vajmi kevés értelme van ennek. Borzasztóan elkeserít, hogy bizonytalanságban vagyunk” – nyilatkozta.


    Az edző felidézte, hogy a francia ligakupa döntőjét már elhalasztották, és felfüggeszthetik a bajnokságot, valamint a Bajnokok Ligáját is.
    “Több mint nyolc hónapot dolgoztunk, hogy ilyen pozícióban legyünk. Négy trófeát is nyerhetünk, de a sorsunk, vagyis az eddigi munkánk gyümölcse a döntéshozók kezében van, ez elkeserítő” – magyarázta.


    Lőw hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem helyezi a sport fontosságát az emberek egészsége fölé, hiszen jelenleg vannak komolyabb dolgok, amelyek felülírják a sportot, a sport okozta örömöket. Sokkal fontosabb az emberek egészsége, és ha ezt olyan áron tudják megvédeni, hogy felfüggesztik a sporteseményeket, akkor meg kell tenni, de nagyon bízik benne, hogy mihamarabb lezajlik a járvány, és visszatérhet az élet a normális kerékvágásba.

Fel