Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája: A tegnapi meccsek utáni nyilatkozatok

Tegnap két mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a Tottenham a Manchester City csapatát verte 1:0-ra, a másik meccsen a Liverpool gárdája a Porto alakulatát fektette két vállra 2:0 arányban. Itt írtunk erről.

Az angol derby nem múlt el vezéráldozat nélkül, mert Kane a hazaiak csatára komoly bokasérülést szenvedett.

Fotó: Twitter

„Hihetetlen kemény csata volt, a kivédett tizenegyes pedig tartást adott nekünk. Természetesen nagyon örülök a sikernek, azonban a Manchester City-t tartom a negyeddöntő esélyesének. Elégedett vagyok a játékunkkal, a hozzáállásunkkal, a teljesítményünkkel. Ez a kihívás vár ránk a jövőben: nemcsak így kellene teljesíteni, hanem ezt állandósítani is. Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk Harry Kane sérülése miatt. Holnap orvosi vizsgálatok várnak rá, de ez ugyanaz a boka,, ugyanolyan típusú sérülést szenvedett már megint. Ismét kifordult a bokája – egy pár óra múlva többet tudunk. Kidőlt, és elképzelhető az is, hogy a teljes hátralevő idényt ki kell hagynia, ez pedig nagyon aggasztó. ” – értékelt Maurizio Pochettino.

Fotó: Twitter

„Ki szoktam mondani, ha nem játszunk jól, de most úgy érzem, hogy jók voltunk. A Spurs agresszív volt és mindig nyomást gyakorolt ránk, sok helyzetet alakítottunk ki, azonban nem sikerült gólt szerezni – a második félidőben már sokszor felértünk a tizenhatos elé, jól játszottuk meg a második labdákat. Ettől függetlenül az eredmény lehetne jobb. Azonban ha egy klub el akarja érni a Bajnokok Ligája finálét, akkor a párharcok megfordítása elengedhetetlen. Néha az 1–0-s vereség jobb, mint a 0–0, mert így a csapat pontosan tudja, hogy mit kell megtennie a továbbjutásért. Bízom benne a jövő héten a szurkolóink ott lesznek, és végig biztatnak minket” – nyilatkozta Pep Guardiola.

A Liverpool csapata biztosnak tűnő kettő gólos előnyt szerzett a portugáliai visszavágóra.

„Boldogok vagyunk, két gólt szereztünk az első meccsen, és sokkal többet birtokoltuk a labdát.  Túl sok szabadrúgást és szögletet engedtünk a Portónak, amely a góljai negyven százalékát ilyen helyzetekből szerzi. Láttunk tőle egy vagy két kontrát, de ettől eltekintve jól futballoztunk. A szünet után kicsit irányt és ritmust vesztettünk, többször mögénk tudtak kerülni, de nem bántok emiatt senkit, a kettő nulla nagyon, nagyon jó eredmény. Tudtuk, hogy nem dől el ma a továbbjutás, újra meg kell majd küzdenünk a Portóval, egy nagyon tüzes hangulatú meccsen. – mondta Klopp

Fotó: Twitter

A száznyolcvan percből csak kilencven ment le, következik még ugyanennyi a Dragaóban, ahol mindent beleadunk majd a továbbjutásért – reménykedett és biztatta magát Sérgio Conceicao. – Jól kezdtük a meccset, az első gólt egy kidolgozott szituációból, a másodikat sajnos egy egyéni hibából kaptuk. Nem szoktunk ilyen amatőr hibákat elkövetni. Az első félidő hajrájában már mi is szerezhettünk volna gólt, a második félidőben egy-két poszton változtatunk a csapatjátékon, ezért ment jobban a játék, egy vagy két nagyobb helyzetünk volt. Mindent bele fogunk adni a visszavágón, mert nincs még ez lefutva!”

Fotó: Twitter

Fel