Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája: A PSG gálázott a Camp Nou-ban

A PSG csapata sima győzelmet aratott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Camp Nou-ban, a Barcelona ellen Mbappé vezérletével.

Piqué visszatért a védelem tengelyébe, de mozgásán és játékán is látszott még a hosszú kihagyás. Messi még az első félidőben vezetést szerzett a Barcának egy tizenegyessel, de utána minden a franciák szája íze szerint alakult.

Messi gólja:

Kylian Mbappé mesterhármasával simán fordított a PSG, és Neymar nélkül is gyakorlatilag már az első meccsen eldöntötte a párharcot. A Barcelona nagyon gyenge napot kifogva, halvány teljesítményt nyújtva veszített. Nehéz elképzelni azt, hogy a katalánok meg tudják fordítani a továbbjutást a visszavágón.

A PSG csatára, Kylian Mbappé mesterhármast szerzett az összecsapáson, ezzel pedig a harmadik játékos lett, aki az európai kupaporondon a Camp Nouban tudta háromszor mattolni a Barcát – korábban ez Andrij Sevcsenkónak (Barcelona – Dinamo Kijev 0-4, 1997. november 5.), és Tony Kurbosnak (Barcelona – FC Metz 1-4, 1984. október 3., BEK, első forduló) sikerült.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC Barcelona–Paris St. Germain 1–4 (1–1)
gólszerzők: Messi (27., 11-esből), illetve Mbappé (32., 65., 85.), Kean (70.)

Fotó: The Athletic

Fel