Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Bahrein GP: Nyilatkozatok a csütörtöki sajtótájékoztatóról

A mai sajtó nappal megkezdődött az idei Forma-1-es világbajnokság második versenyhétvégéje Bahrein-ben a sakhíri pályán.

Ha a Ferrari tavalyi és tavalyelőtti szereplését nézzük, akkor Sebastian Vettel lenne a futam legnagyobb esélyese, de a két héttel ezelőtti szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon nagyon elverte a Mercedes a Scuderia csapatát. A mai sajtótájékoztatón Charles Leclerc, Valteri Bottas, Pierre Gasly, Danil Kvyat és Lando Norris vesz részt.

Gasly a Red Bull francia pilótája beszél az Ausztrál verseny rajtjáról. “Egyáltalán nem láttam a lámpákat se felül, se alul, az indulás meglehetősen kaotikus volt. Erre Kvyat így szólt: “Én mindent láttam, talán csak fel kellett volna emelned a nyakad”. Gasly jókedvűen reagálva így szólt: “Neked könnyű, te magasabb vagy mint én.”

Leclerc-et az ausztrál kudarc utáni helyzetről kérdezték. “Nem hiszem, hogy van valamilyen struktúrális probléma a Ferrari SF90-en, optimalizálnunk kell a csomagot és úgy gondolom, hogy itt Bahrein-ben versenyképesek leszünk. Megkérdezték Leclerc-től, hogy mi a véleménye az ausztráliai csapatutasításról. “A csapat döntött így, nincsen bennem csalódottság, ha elengedtek volna sem nyerhettem volna meg a futamot, megértem a csapat döntését. A Ferrari nem szerzett volna több pontot, de kockáztattuk volna azt, hogy ennél kevesebbet is szerezhetünk.”

Valteri Bottas a Mercedes finn sofőrje: “Eddig még soha nem voltam a bajnokság élén, jó érzés ez nekem, de Ausztrália már mögöttünk van és itt mindent újrakezdünk. A Mercedes Ausztráliában nagyon jól ment, a téli teszt eredményekhez képest a csapat nagyszerű munkát végzett. Melbourne-ben talán pályafutásom legjobbját nyújtottam, a V10-es kocsit nagyon jól sikerült és nagyon jól érzem benne magam.

Leclerc: “A barcelonai tesztek után Ausztráliában kicsit többet vártunk, sokat dolgoztunk azóta és biztos vagyok benne, hogy a csapat Melbourne-től a mai napig jó irányba dolgozik. Sok hibát követtem el az első verseny időmérőjének utolsó szakaszában, itt sokkal versenyképesebbek leszünk, megtaláltuk a válaszokat a teljesítményvesztésre, lehet hogy nem mindenre, de magabiztosabbak vagyunk.”

Gasly folytatta: “Ausztráliában az időmérő eredménye nagyon befolyásolta a versenyemet, emiatt nehéz volt a futam is, megérdemeltünk volna egy jobb eredményt, de a dolgok nem mentek úgy ahogy vártuk. Max dobogós helyezése erőt ad mindenkinek a csapatban. Egy évvel ezelőtt itt negyedik lettem, remélem hogy ez most még jobb lesz. Az autó mind a futamon, mind a kvalifikáción nagyon versenyképes. A Mercedes és a Ferrari is nagyon erősnek tűnik, de az az érzésem, ha megtaláljuk a legjobb beállításokat akkor nyerhetünk is.”

Danil Kvyat folytatta: “Fontos volt hogy a 2019-es szezont pontszerzéssel kezdjük. Az autónk a Toro Rosso jónak tűnik , de nagy a harc a középmezőnyben a pontokért. Mindenki esélyes idén a pontszerzésre, bárki odaérhet a 10. hely környékére. Milyen volt a Ferrari-nál 2018-ban? Jól éreztem magam, Vettel és Raikkönen közelében dolgozni nagyon pozitív élmény. A szimulátoron dolgoztam és sokat tanultam a legjobbtól.”

Lando Norris: “Melbourne-ben jobban mentem mint amire számítottam, különösen az időmérő sikerült jól, a verseny kiábrándító volt, de nem hiszem hogy túl nagy hibákat követtem volna el, nem tudtam többet kihozni a McLaren-ből. Nem hiszem, hogy a versenytempónk annyira rossz lenne, sok pozíciót elveszítettem a start után, de mi más gumin voltunk mint az ellenfeleink. Egy évvel ezelőtt nyertem az F2-ben ezen a pályán, de ez most nem reális cél. Remélem, hogy tudok pontokat szerezni.”

Fel