Rajtrács

Bahrein GP: Hamilton győzött, Leclerc balszerencsés, Vettel hibázott

A Bahrein GP futama nagyon kaotikus de izgalmas versenyt hozott, és a kicsit unalmas ausztrál GP után, vgre láthattuk, azt amiért ennyire népszerű a száguldó cirkusz.

Leclerc nagyon gyengén teljesítette a rajtotelment Vettel, majd Bottas mellette. Hamilton is gyengén startolt, a világbajnokot először csapattársa utasította maga mögé, majd Max Verstappen késztette védekezésre.

A második körben Leclerc visszavette a második helyet Bottastól, aki tempót vesztett és Hamilton is elment mellette.A 4. körben Verstappen hibázott egy kicsit, ennek következtében megkapta a nyakára Carlos Sainz Jr.-t. A spanyol nem várt sokáig, és elkezdte támadni korábbi csapattársát, akivel összeértek. Az esetnél Sainz , járt pórul mert defektet kapott.

Az 5. körben Leclerc felzárkózott Vettelre, majd a következő körben meg is tudta előzni német csapattársát, így újra Charles volt az első.

A 20. körben Hamilton elrontotta az egyes kanyart , és ezzel nagyon magára húzta Vettelt . Három kör múlva az előzést is megcsinálta Vettel, amivel ismét Ferrari 1-2 volt.

A verseny vége nagyon kaotikusra sikeredett, mert Leclerc motorja teljesítményt veszített, és előbb Hamilton majd Bottas is megelőzte. Verstappen utolérte, de a két Renault lehúzódása miatti biztonsági autós fázis, az utolsó három körben, mégiscsak Leclercet jutatta a dobogó harmadik fokára.

Vettel Hamilton előzése közben hibázott és elkoptatta a gumijait wgy megforgás miatt, majd a maga alá gyűrte az első szárnyát, amivel sokat veszített a nem várt boxutca látogatás miatt.

Hamilton győzött, Bottas a második, Leclerc a harmadik.

A verseny összefoglalója:

The post Bahrein GP: Hamilton győzött, Leclerc balszerencsés, Vettel hibázott appeared first on Rajtrács.

Fel