Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Azerbajdzsánban továbbra is lesznek F1-es versenyek

A bakui verseny szervezői és a Liberty Media bejelentették, hogy meghosszabbították szerződésüket.

Az azerbajdzsáni futam 2016-ban debütált a versenynaptárban, és a szervezőknek lehetőségük volt egy szerződési záradék érvényesítésére, ami arról szólt, hogy 2020 után kiszállhatnak a 10 éves kontraktusból, ha úgy gondolják, hogy nem jövedelmező a Forma-1 jelenléte náluk.

Azonban most arról tudósított a crash.net, hogy 2023-ig meghosszabbították a megállapodást. Amit kedden délelőtt Bakuban jelentettek be a Liberty Media elnöke Chase Carey és Azad Rahimov Azerbajdzsán ifjúsági és sportminisztere.

Fotó: Telegraph

„Erre a napra igazán büszkék lehetünk, és az elmúlt években egy álom vált valóra azzal, hogy ilyen sikeres versenyt tudtunk szervezni és izgalmas versenyeinkkel részesei lehetünk az F1 történelmének.”

„Ez az új megállapodás lehetővé teszi, hogy versenyünk szervezésével növeljük kereskedelmi bevételeinket és fokozzuk a rajongóknak nyújtott élményt. Egy teljesen új szponzori modellel, szeretnénk bevonni a helyi és regionális vállalkozásainkat a Formula 1 globális platformjába. Ezeknek az izgalmas lehetőségeknek a szem előtt tartásával szerződésünk meghosszabbítása rendkívül kedvező, és örülünk, hogy legalább öt évig ennek a csodálatos sportnak a részesei leszünk.

Chase Carey F1 vezérigazgató hozzátette: „Nagyon örülünk annak, hogy megújítottuk ezt a megállapodást, és az elkövetkező években az Azerbajdzsán Nagydíjat látni fogjuk a Formula 1 Világbajnokság naptárában. a szezon egyik legnépszerűbb futama, és mindig szoros harcot és látványos versenyeket produkál.

” Az Azerbajdzsáni Köztársaság igazán nagy örömmel fogad mindenkit a Formula 1-ben, és ez a gyönyörű város Baku, csodálatos hátteret nyújt a világ legnagyobb és legnépszerűbb autóversenyének szervezéséhez. Sportunk minden rajongója bejelölheti az április 28-át naptárába, mert akkor lesz a Formula 1 Azerbajdzsáni Nagydíj 2019-ben.

Fel