Angol Foci|Labdarúgás

Az UEFA vizsgálódik, kizárhatják a Manchester Cityt a BL-ből

A klub reakciója félig-meddig beismerő, de bíznak a pozitív végkifejletben.

A hét elején a BBC Sport szellőztette meg, hogy az UEFA kizárhatja a Bajnokok Ligája jövő évi kiírásából a Manchester City együttesét a Gazdasági Fair Play szabályainak megszegése miatt. A hír igaznak bizonyult, az Európai Labdarúgó Szövetség bírósági eljárást kezdeményezett a klub ellen, a kamara fog dönteni arról, hogy szabálysértés esetén mivel sújtják az angol bajnokot.

MC

A Manchester City hivatalos közleményben reagált az UEFA gazdasági folyamatait ellenőrző bizottságának (CFCB) döntésére:

“A hét folyamán kiszivárgott információk a médiában jelzik, milyen folyamatról van szó. A Manchester City csalódott, de nem lepődött meg a CFCB bejelentésén. A klub bízik abban, hogy pozitív végeredménye lesz az ügynek, amennyiben azt egy független jogi bizottság vizsgálja meg szakszerűen. A pénzügyi szabálysértésre vonatkozó vádak hamisak, a CFCB kezdeményezése figyelmen kívül hagyja a klub által benyújtott perdöntő bizonyítékokat. A megfelelő kivizsgálás hiányát mutatják, hogy a határozat félreértéseket és zavaros megfogalmazásokat tartalmaz. A Manchester City által felvetett, nagy jelentőséggel bíró tisztázatlan dolgok a klub álláspontja szerint korlátozott és ellenséges folyamatra utalnak.”

További hír, hogy más ügyben is folyik eljárás a Manchester City ellen. Az FA, a Premier League és a FIFA közösen vizsgálódik a klubnál történt fiatalkorúak szerződtetésének ügyében, ami akár (a Chelsea-hez hasonlóan) átigazolásoktól való eltiltást is eredményezhet.

Fel