Connect with us

Labdarúgás

Az UEFA kedden tájékoztatja tagszövetségeit a folytatásról

Az UEFA kedden tájékoztatja tagszövetségeit a folytatásról


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden ad tájékoztatást tagszövetségeinek arról, hogyan tervezi folytatni a szezont.

    A BBC cikke szerint a szervezet az elmúlt időszakban két munkacsoportot hozott létre, ezek közül az egyik kifejezetten a versenynaptár újratervezésével foglalkozik. Az UEFA-nál most abban bíznak, augusztusig be tudják fejezni a küzdelmeket, ugyanakkor továbbra is sok a bizonytalanság a folytatás körül.


    Az 55 tagország közül van olyan, ahol bizakodnak: a németeknél és a dánoknál is arra számítanak, hamarosan ismét lehet mérkőzéseket rendezni, míg Ausztriában is több csapat újrakezdte az edzéseket.


    Más ligák esetében – például Angliában – azonban úgy számolnak, júniusnál előbb nem indulhat újra a labdarúgóélet.


    Az UEFA abban bízik, hogy a kontinentális sorozatokat, azaz a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is be tudják majd fejezni az eredeti, oda-visszavágós rendszerben. Amennyiben ez nem sikerülne, a szervezetnek van egyéb terve is, amelyekben egymérkőzéses párharcok, valamint a negyeddöntőtől kezdődő egyhetes minitorna is szerepel.


    Csütörtökön ülést tart az UEFA végrehajtó bizottsága is, ezen várhatóan a női Európa-bajnokságról, valamint az őszi Nemzetek Ligájáról tárgyalnak majd.


    Az európai sorozatok közül egyedül a fehérorosz bajnokságban rendeznek jelenleg mérkőzéseket.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás