Bajnokok Ligája

Az UEFA elégedett a videóbíróval

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságát vezető Roberto Rosetti szerint „hibátlanul működött” az e heti Bajnokok Ligája-mérkőzéseken a videobírós rendszer, a VAR, aminek most volt a bemutatkozása a BL-ben.

A VAR rendszer tökéletesen működött, a bírói team pedig kiváló színvonalon teljesített” – nyilatkozott az UEFA honlapján a szakember.

Fotó: UEFA Íme az ominózus ítélet

A VAR rendszer ellen tettek kifogást az AJAX csapatának szurkolói a közösségi oldalakon. A bírálat szerint semmilyen szinten nem volt akadályozva Curtois a Real Madrid kapusa az Ajay gólja előtt. A Reál kapus és Sergio Ramos sem reklamált, és ha Ramos már befogja száját egy ilyen szituációban, akkor tényleg nem történt komoly dolog. Ennek ellenére mintegy három percnyi gatyázás után visszafújták a gólt és maradt a 0:0.

Sok ilyen lesz még, és ez nem túl jó a sportágnak. Sergio Ramos úgy véli, hogy eljött az igazság pillanata. Ez lenne a futball igazsága? Akkor jobb volt nekem a hazug foci, mert lehetett bosszankodni és örülni, most meg még ne örüljünk előre, mert keresnek egy szabálytalanságot és már ki is kaptunk.

Fel