Connect with us

Atlétika

Az olimpiai bajnok Stefanidi nyerte a női rúdugrók kerti versenyét

Az olimpiai bajnok Stefanidi nyerte a női rúdugrók kerti versenyét


Az olimpiai bajnok Katerina Stefanidi nyerte azt a kerti rúdugróversenyt, amelyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) hívott életre.

    A WA tájékoztatása szerint szombaton a görög Stefanidi Athénban, a kétszeres amerikai fedett pályás bajnok Katie Nageotte a georgiai Mariettában, míg és a Nemzetközösségi Játékokon 2018-ban győztes kanadai Alysha Newman az ontariói Boltonban vett részt a küzdelemben. A léc mindvégig négy méteren volt, és a versenyzőknek fél órán belül kellett minél többször megugrani a magasságot. A 30 éves Stefanidinek ez 34-szer sikerült – ráadásul 39 fokos hőségben -, Nageotte 30-ig, míg Newman 19-ig jutott a saját pályáján.


    A WA a klasszikus versenyek koronavírus-járvány miatti szüneteltetése miatt találta ki a “The Ultimate Garden Clash” (A végső kerti összecsapás) fantázianevű sorozatot, amely május 3-án a férfiak között debütált, ötméteres magassággal. Akkor a svéd Armand Duplantis és a francia Reynaud Lavillenie holtversenyben nyert 36-36 sikeres kísérlettel, az amerikai Sam Kendricks pedig harmadikként zárt 26-tal.


    Szombaton a győztes Stefanidi kimerülten nyilatkozott az erőpróba után: arról is beszélt, hogy egy férfi-női vegyes versenyben is részt venne.


    “Benne vagyok, de most szükségem lesz három hétre, hogy rendbe jöjjek” – mondta nevetve. “A fiúk 120 centivel az egyéni legjobbjuk alatt voltak, míg mi csak 90 centivel, úgyhogy nekünk szerintem nagyobb kihívás volt. De három hét múlva megpróbálhatjuk”.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Atlétika