Rajtrács

Az időmérő első három helyezettjének nyilatkozata

Az időmérő edzésen teljesen felborult a hétvége folyamán kialakult papírforma, mert hiába voltak a leggyorsabbak a Ferrarik, most Leclerc betlijével, és Hamilton valamint Bottas előretörésével Mercedes 1-2 lesz a holnapi rajton.Az első három helyezett pilóta nyilatkozata az időmérő után.

Valtteri Bottas (Mercedes) – 1. rajthely

„Nagyon jó érzés, hogy az utolsó körrel meg tudtam szerezni a rajtelsőséget. Jó kört futottam. A Ferrari nagyon erős volt eddig a hétvégén. De csapatként nagyon erősek voltunk mi is a gyengébb edzések után. Apró részleteken múlnak ezek az időmérők. Szóval örülök, hogy most minden összejött. Nagyon oda kellett figyelnem. A hideg gumik miatt trükkös volt a helyzet, nem kellene itt ilyen későn versenyezni… de azért csak fel tudtuk valahogy melegíteni őket.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 2 rajthely

„A Ferrari egész hétvégén nagyon gyorsnak tűnt, szóval ez most egy nagyszerű eredmény a csapatnak. Nem tudtuk, mire számítsunk, hiszen a Ferrari mellett Max is gyors volt. A körülmények is közrejátszottak abban, hogy most kibéreltük az első sort. Remélem, holnap is magunk mögött tudjuk tartani a Ferrarit. A versenytempónk közelebb lesz majd egymáshoz. Itt nagyon sok múlik a szélárnyékon. Valtteri sajnos nagyon gyors itt, szóval keményen kell majd küzdenem.

Sebastian Vettel (Ferrari) – 3. rajthely

„Nem tudom, ellopta-e a show-t a Mercedes. Most gyorsabbak voltak. Az elején kicsit lassan indultam, de szerencsére sikerült javítanom. A hideg pályán nehéz dolgunk volt, és nehezen vettem fel a ritmust, nehezen találtam meg a ritmust. Nem volt rossz az utolsó köröm, de az utolsó szektor lehetett volna jobb is. Az jó, hogy többé-kevésbé kihoztuk magunkból a maximumot, de annak nem, hogy nem értékük el a várt eredményt. A szélárnyék egy fél másodpercet is jelenthet, viszont ha középen közel vagy valakihez veszíthetsz is. Talán ha van előttem valaki, közelebb is lehetünk volna. Folyamatosan hűlt a pálya, egyre nehezebben lehetett vezetni, szóval a felvezető körön inkább próbáltam felmelegíteni a gumikat, de ezt kicsit megbántam már.”

Forrás: M4sport Fotók: Twitter

The post Az időmérő első három helyezettjének nyilatkozata appeared first on Rajtrács.

Fel