Connect with us

Kézilabda

Az idény végén távozik a Siófok női kézilabdacsapatának vezetőedzője

Az idény végén távozik a Siófok női kézilabdacsapatának vezetőedzője


A következő idénytől a norvég Tor Odvar Moen helyett honfitársa és jelenlegi segítője, Bent Dahl lesz az EHF Kupa-győztes Siófok KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

    A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint Tor Odvar Moen családi okokra hivatkozva kérte a 2021 nyaráig érvényes szerződése felbontását, így a szezon végén közös megegyezéssel távozik, és visszaköltözik hazájába.


    “Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az SKC megnyerte története első nemzetközi kupáját. A váltás gondolata fel sem vetődött bennünk. Emberileg és szakmailag is tiszteljük őt annyira, hogy elfogadjuk a döntését” – nyilatkozta Tor Odvar Moenről a Siófok KC ügyvezetője, Fodor János.

Képtalálat a következőre: „tor odvar moen”
Fotó: siófok kc


    A norvég szakember az első siófoki idényében – a klub történetének legsikeresebb évét produkálva – megnyerte az EHF Kupát és bajnoki bronzérmet szerzett a csapattal.


    Tor Odvar Moen úgy fogalmazott: nehéz döntést kellett meghoznia, és nagyon sajnálja, hogy nem fejezheti be azt a hároméves koncepciót, amit terveztek.
    “Nem tudom, mit hoz számomra a jövő. Természetesen nem szeretnék elszakadni a kézilabdától, ez a munkám. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz helyzetbe hoztam a klubot, de úgy gondolom, a lehető legjobb kezekbe kerül az irányítás” – tette hozzá a tréner.


    Fodor János szerint Bent Dahl vezetőedzői kinevezése biztosítja majd a folytonosságot, és lehetővé teszi a jelenlegi tréner által elkezdett munka befejezését. Szerződése jövő nyártól két idényre szól.


    “Bent Dahl leigazolása a szakmai stábba telitalálat volt a tavalyi évben. Ismerjük, tudjuk, hogy milyen edző, és ő is pontosan tisztában van vele, mit várunk el, mit szeretnénk elérni” – hangsúlyozta az ügyvezető.


    Tor Odvar Moen szerint kollégája nagyszerű edző, a stílusa és a temperamentuma tökéletesen illik a klub filozófiájához. Hozzátette, nagyon fontos hat hónap áll a siófoki csapat előtt, és minden erejével azon lesz, hogy ebben a szezonban is elérjék a céljaikat.


    “A felkérést az eddigi tapasztalataim alapján nagy örömmel fogadtam el. Siófokon egy hosszú távú szakmai koncepció kezdődött el két éve, ezt a munkát fogjuk közösen folytatni a nyártól” – közölte Bent Dahl.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda