Bajnokok Ligája

Az Ajax edzője elutasítja, hogy előnyben lennének

Mauricio Pochettino szerint az Ajax jóval kipihentebben vághat neki a párharcnak, amivel Erik ten Hag nem ért egyet.

Meccs

Az Ajax a hétvégén nem játszott bajnoki mérkőzést, míg a Tottenham szombaton 1-0-ra kikapott a West Ham United ellen. Erik ten Hag úgy véli, érdemes más aspektusból is összehasonlítani az angol és a holland bajnokságot.

Meccs

“Nem tudok mit mondani rá” – reagált szűkszavúan Pochettino azon kijelentésére a holland edző, miszerint az Ajax jóval többet pihenhetett az utóbbi időben.

A szlogen nem véletlen, az Ajax keretének átlagéletkora 23,9 év – Kép: Twitter

“Teljesen más körülmények jellemzik a két ligát, vegyük azt, hogy mi 10 millió eurót kapunk a televíziós jogokért, ők 200-at. Önök szerint ez melyik csapatra nézve unfair?”

Az Ajax elképesztő szezont tudhat magáénak, a címvédő Real Madrid után egy másik nagy esélyest, a Juventust is sikerült kiejteniük a Bajnokok Ligájából. A vezetőedző természetesen nagyon büszke az elért eredményekre.

“Folytatni szeretnénk ezt a fejlődési görbét. Egészen hihetetlen, hogy itt vagyunk a legjobb négy között a BL-ben, azt hiszem előzetesen senki nem fogadott arra, hogy egy holland csapat ma erre képes lehet. Ahogyan kivívtuk magunknak ezt a pozíciót és elismerést az egy fantasztikus élmény mindannyiunk számára. Nagy dolgokat értünk el, de még többre vágyunk, nem ülünk a babérjainkon” – fújt harcriadót ten Hag.

Fel