Rajtrács

Ausztrál GP: Sajtóvisszhangok a világból

A vasárnapi ausztrál F1-es versenyhétvége a Mercedes és Valteri Bottas győzelmével zárult. Nézzük meg, hogy mit írtak a világ legnagyobb sajtóorgánumai a versenyről.

Olaszország:

Corriere della Sera: „Elrontott rajt.”

La Repubblica: „A Mercedes visszarántotta a Ferrarit a valóságba. Vörös hajnali derengést vártunk Melbourne-ben, de ehelyett bealkonyult a csapatnak. A Ferrarinak harcolnia kell a dobogóért.”

La Stampa: „Két hete az SF90 tesztelésekor a Ferrari volt az F1 királynője. Aztán mindenki elrepült Ausztráliába, beindultak a motorok, és ugyanaz lett belőle, mint két éve. Március 31-én Bahreinben egy új futam következik, és csak reménykedni lehet benne, hogy a Ferrari megtalálja az elveszett ihletet.”

Corriere dello Sport: „A Mercedes repülőrajtot vett.”

Gazzetta dello Sport: „A Mercedes szája íze szerint kezdődött a verseny, de váratlanul Valtteri Bottas zsebelte be a győzelmet, megelőzve csapattársát, Hamiltont. Az angol pilóta sorozatban negyedszer nem tudott élni Melbourne-ben az első rajtkocka által nyújtott lehetőséggel.”

Spanyolország:

As: „Bottas összezavarta Hamiltont, Verstappen pedig elsüllyesztette a Ferrarit. A finn már akkor megnyerte a futamot, amikor kialudtak a rajtlámpák. A nyitóhétvége legnagyobb vesztese a Ferrari, amely csak messziről nézhette a pezsgőzést, mert az SF90 nem váltotta valóra az ígéreteket.”

Marca: „Bottas lehengerlő és megérdemelt győzelmet aratott, mindenben felülmúlva Hamiltont. A vb-nyitány forróra sikerült, Bottas túl akarja szárnyalni Hamiltont, mint 2016-ban Nico Rosberg tette, a Ferrarinak pedig a következő versenyre meg kell csinálnia a házi feladatot.”

Franciaország:

L’Equipe: „Kérdéses, hogy mennyire lehet bízni az előszezon teszteredményeiben. Katalóniában a Ferrari még messze a Mercedes előtt járt, aztán Melbourne-ben fordult a kocka. A scuderia felsült az időmérőn, a versenyen pedig megalázták.”

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: „Ez volt az autósport legőszintébb és legszörnyűbb beismerése. Az előzetesen favoritnak tartott Vettel a futam kétharmadánál azt kérdezte a mérnökétől: Miért vagyunk ennyire lassúak? Mire a válasz a boxból: Pillanatnyilag nem tudjuk. Végül a 476 nap után GP-t nyerő Bottas körönként egy másodpercet vert Vettelre, aki csak negyedik lett.” Forrás: M4Sport

Fel