Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Ausztrál GP: Bottas lerajtolta Hamiltont és nyert, Vettel csak a negyedik

A Melbourne-ben rendezett Forma-1-es idénynyitó futamot a finn Valteri Bottas nyerte csapattársa Lewis Hamilton és a holland Max Verstappen előtt. A nagyon várt F1 kezdet nem sikerült valami izgalmasra, és több előzést sem láttunk az új aero szabályok bevezetése után.

A rajtnál Bottas megelőzte a szintén Mercedes-es Hamiltont és az élre állt. Leclerc elrontotta a startot és hátraesett, Verstappen jól kapta el az indítást. Raikkönen a kilencedik pozícióból indulva végig a középmezőnyben autózott. A beharangozott nagy Alfa versenytempó a Reanult-éval volt egy szinten, és ez kevés a komolyabb eredmények eléréséhez. A Ferrarik versenytempója és egész hétvégén nyújtott teljesítménye kiábrándító volt, és a Honda erőforrás rendszerét használó Red Bull sokkal jobb tempót tudott menni az olaszok. Tavalyhoz képest szinte semmi nem változott és most is a Mercedes a világbajnokság legnagyobb esélyese.

Bottas rajt utáni előzésével megnyerte a versenyt már a futam elején, Hamilton a második, Verstappen a harmadik. Vettel negyedik, Leclerc az ötödik. Bottas az utolsó előtti körben megfutotta a verseny leggyorsabb körét és ezzel a győzelemért járó 25 pont mellé egy plusz pontocskáz is kapott. A Ferrarik nagyon leszerepeltek, majdnem egy perces hátrányban értek célba.

A Red Bull komoly kihívója lesz a Mercedesnek és a középmezőnyben tényleg közel vannak a csapatok egymáshoz. Kimi Raikkönen a nyolcadik helyen ért célba, a kilencedikről indulva. Nem biztos, hogy erre vágyott a Jégember,de úgy néz ki, ebből idén nem igen lesz sokkal több.

Bottas megérdemelten nyerte meg a futamot és zsebelt be 26 pontot.

Fel