Rajtrács

Ausztrál GP: Az időmérő dobogósainak nyilatkozata

Az időmérőt a Mercedes csapat és Lewis Hamilton nyerte az Albert Parkban rendezett Ausztrák GP-n. Sebastian Vettel a harmadik pozícióból indulhat csak a holnapi versenyen. Valteri Bottas pedig csapattársa mögött a második helyet kaparintotta meg, és az első sorból várja a startot.

A versenyzők időmérő utáni nyilatkozatai:

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Köszönet mindenkinek, aki kilátogatott a pályára – fantasztikus a hangulat! Csodálatos ez a nap. A tesztek után érkeztünk ide, és nem tudtuk, pontosan milyen teljesítményre leszünk képesek. De ott vagyunk, ahol reméltük, hogy lenni fogunk. A gyárban és a pályán is keményen dolgoztak a srácok. Eddig majdnem tökéletes a hétvége. Valtteri is nagyszerűen dolgozott, remek kört ment. Jó látni, hogy ilyen közel van, és azt is, hogy ennyit tudtunk fejlődni.”

Fotó: Twitter


Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely

„A csapat nagyon sokat fejlődött a hétvégére, és a harmadik szabadedzésünk is remekül sikerült. Ott egy kicsit változtattunk. Jó volt az időmérő is, fejlődtünk. Az első kört sikerült jól összerakni, de nem volt elég az elsőségez. Lewis gyorsabb volt nálam. De már nagyon várom a versenyt. Arra készültem, hogy enyém lesz a pole. A verseny viszont holnap lesz, és az első sorból fogok rajtolni. A trükkös téli tesztek után örülök, hogy ilyen jól megy a csapatnak.”

Fotó: Twitter


Sebastian Vettel (Ferrari) – 3. hely

„Gratulálok Lewisnak és Valtterinek! Számukra ez egy nagyon simának tűnő időmérő volt. Ami engem illet, rendben volt minden, leszámítva a Q2-t, ami nem a tervek szerint alakult. Próbálkoztam, az autó rendben volt, nem mondanám, hogy gond volt vele. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. De a verseny holnap lesz, az autónk jó, a pálya pedig rendhagyó, ezért nem aggódom túlzottan. Még akkor sem, ha szerettem volna, hogy fordított legyen az eredmény. Hiszem, hogy így is nyerhetünk. Sosem tudhatjuk, mi történik. Tavaly szerencsések voltunk, de a verseny mindig a kockás zászlóig tart. Az autónk jó, formában vagyunk, de a mai nap alapján a Mercedes az egyértelmű favorit. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, máskülönben elég unalmas lenne. Meglátjuk, mi történik holnap, a rajtjaink szerintem jók.” Forrás: M4Sport

Fotó: Twitter


Fel