Connect with us

Tenisz

Australian Open – Fucsovics legyőzte a 13. kiemeltet az első fordulóban

Australian Open – Fucsovics legyőzte a 13. kiemeltet az első fordulóban


Fucsovics Márton négy szettben legyőzte a 13. kiemelt kanadai Denis Shapovalovot hétfőn a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Fantasztikus játékkal továbblépett a magyar TOP játékos az első fordulóból. Fucsovics teniszén nyoma sem volt a múlt heti achilles sérülésnek, ami miatt fel kellett adnia a legutolsó mérkőzését Ausztráliában. Sok magyar szurkoló előtt a Margaret Court Arénában kezdte a Grand Slam tornát Marci és látszott, hogy nagyon feldobta a környezet és, hogy ő kapta az első meccset a center pályán. Kanadai ellenfele végig idegesen magával kiabálva játszott, nehezen tudta elfogadni, hogy Fucsovics rá tudta erőltetni akaratát. A második fordulóban Fucsovics a Jannik Sinner (olasz)–Max Purcell (amerikai) párharc győztesével találkozik.


A világranglistán 67., 27 éves magyar játékos remekül kezdte a mérkőzést, rögtön az első játékban brékelte ellenfelét, aki a kiemelési számának megfelelő helyet foglalja el az ATP rangsorában is. Fucsovics tartotta előnyét, majd 5:3-nál újra elvette 20 esztendős riválisa adogatójátékát, így 40 perc alatt előnybe került.


    A második szett már szorosabban alakult, mindkét fél magabiztosan adogatott, egyikük sem vesztett szervajátékot, így következhetett a rövidítés. Ez is kiegyenlített csatát hozott, s ugyan Fucsovicsnak 7-6-nál volt egy játszmalabdája, végül Shapovalov a harmadik lehetőségét kihasználva kiegyenlítette a szettállást.

Image
Fotó: Twitter


    Úgy tűnt azonban, sokat kivett belőle a második felvonás, mert a harmadikban szinte csak a magyar teniszező volt a pályán, háromszor is brékelt, a saját szerváját pedig minden alkalommal hozta, és egy 6:1-es játszmával újra előnybe került.


    A folytatásban – a meccs során először – Fucsovics is elvesztette az adogatógémjét, mindjárt a negyedik szett első játékában, de 4:3-nál sikerült visszabrékelnie, majd az újabb rövidítésben ezúttal ő összpontosított jobban: a második meccslabdáját kihasználva, 3 óra 17 perc alatt legyőzte jóval esélyesebbnek tartott ellenfelét.


    A magyar teniszező leginkább stabilabb adogatásának köszönheti, hogy megnyerte a találkozót, emellett az észak-amerikai vetélytárs sokkal több ki nem kényszerített hibát követett el, szám szerint 62-t, míg ő csupán 35-öt.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Denis Shapovalov (kanadai, 13.) 6:3, 6:7 (7-9), 6:1, 7:6 (7-3)
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz